zaterdag 12 mei 2012

Extra Large

Dat de Trouvaille Machine uniek in zijn soort is had ik jullie al in een eerdere post vermeld. Deze machine heeft, in vergelijking tot zijn concurrerende merken, extra grote doorvoerplaten, namelijk A4. Daarbij horen natuurlijk ook extra grote mallen. We brengen deze maand dan ook een serie Achtergrond Embossing Stencils in Extra Large formaat A4. Deze stencils hebben wederom een leuk prijsje, namelijk € 6,25 per stuk en ze zijn al verkrijgbaar bij Hobbyshop Nellie Snellen.


En uiteraard bieden deze nieuwe stencils weer onbegrensde mogelijkheden voor je creativiteit, ook als je geen Trouvaille machine hebt. Design Team Member Corina is hiermee aan de slag gegaan en hierbij zomaar even een kleine opsomming van de mogelijkheden met Glimmer Mist. Glimmer Mist is een vlugge en gemakkelijke verstuiver, die een fijne nevel met een vleugje glans op je project bezorgd. Alles zit in een verstuiver en er zijn meer dan 70 verschillende kleuren. Er is dus voor ieder project wel een kleur. Het is op waterbasis gebasseerd, zuurvrij en niet giftig. Glimmer Mist is veilig in gebruik en werkt op allerlei materialen inclusief papier, acrylverf, metaal. Omdat Glimmer Mist een natuur product is, kunnen de kleuren per flesje iets afwijken van elkaar.

Het effect van je Glimmer Mist zal worden bepaald door de papiersoort, en dit geeft verrassend verschillende resultaten zoals je verder op zult kunnen zien. Kies dus eerst een soort papier en een kleur Glimmer Mist, leg je stencil op je papier en misten.

Dit is het resultaat als je Glimmer Mist gebruikt op normaal wit glad papier. In dit geval is het stencil gebruikt op de gebruikelijke manier, dus als sjabloon. Zoals je ziet wordt dan het patroon van het sjabloon gekleurd op je papier.


Maar het kan uiteraard ook andersom, je kunt het sjabloon ook als stempel gebruiken. Spray je mal in met Glimmer Mist en zorg dat er plasjes liggen op de stencil. Til voorzichtig het stencil van het achtergrondvel af en leg het op een schone/droge ondergrond. Leg je papier naar wens op het natte stencil. Laat het al dan niet intrekken, het resultaat is daarvan afhankelijk.



Gebruik je Glimmer Mist in de kleur goud op wit cardstock dan krijg je het bijgaande effect. Cardstock zuigt de verf op en laat een goud-gele afdruk achter.


Met een donkerdere kleur Glimmer Mist (bijvoorbeeld blauw) op wit cardstock krijg je iets meer contrast.


Voor weer een heel ander effect moet je eens Glimmer Mist in de kleur goud proberen op geschept papier. Op dit soort papier blijft de glimmemde laag veel zichtbaarder en krijg je een mooi glanzend schaduweffect.


En wat ook nog leuk is is een mix van meerdere kleurtjes Glimmer Mist, bijvoorbeeld goud en blauw op geschept papier. De kleurtjes gaan zich dan vanzelf mengen. Wauw!


Nou dames, ik denk dat we het hier maar weer even bij gaan laten. Dus allemaal de Glimmer Mist uit de kast en aan de slag zou ik zeggen...hihi! Laten jullie een berichtje achter hoe jullie deze resultaatjes vinden. Ben benieuwd wat jullie er zelf van gaan maken. Fijne dag allemaal!

5 opmerkingen:

  1. helaassss heb ik de Trouvaille niet.. (baal), maar wel de grand calibur.. Ik denk dat deze mallen daar ook in passen? Ik vind ze echt super.. en inderdaad geweldig voor de scrappers!
    Groetjes Marley

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Uiteraard kun je deze mallen ook gewoon gebruiken in de Grand Calibur! ;-)

      Verwijderen
  2. Dankjewel voor je berichtje Kim. We proberen bij Noor! Design inderdaad aan alle soorten creatievelingen te denken, dus niet alleen de dames die scrapkaartjes maken en vandaag waren dus de scrapsters aan de beurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wauww wat een super resultaat zeg, en wat leuk dat je het even laat zien nu hebben we gelijk een idee hoe het er uit komt te zien, dank je wel voor al het moois weer.... helaas heb ik de glimmer mist niet...ik denk dat het ook een gaaff resutaat heeft met een borduurtje dus niet alleen voor de scrappers..hihihi en dan alleen nog maar bakken met geld winnen om alles te kunnen en willen kopen...

    groetjes manon

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk zeg dat je zo laat zien wat we er allemaal mee kunnen doen. Het ziet er heel leuk uit en kan goed gebruikt worden onder de scrappers denk ik :)

    groetjes, Wil

    BeantwoordenVerwijderen