zaterdag 19 mei 2012

Spelen met Gesso

Natuurlijk eerst weer super veel dank voor al jullie reacties op de post van gisteren. We gaan al jullie ideetjes hier bij Noor! Design op een grote stapel gooien en dan komt er vast heel binnenkort een mooie serie tekeningen uit met dieren.....wordt vervolgd!

Vandaag weer eens iets heel anders van de hand van Design Team Member Corine, spelen met Gesso. Gesso is een krijtondergrond speciaal voor hout, doek of ander schildermateriaal. Gesso is Italiaans voor "gips". Deze krijtondergrond is bedoeld om het medium te egaliseren. Een bijkomend voordeel is dat de verf niet in het materiaal trekt. Kunstenaars gebruiken Gesso vaak als ondergrond voor hun schilderwerk. Het doek wordt met Gesso ingesmeerd en vervolgens gaan ze schilderen.Met Gesso kun je nog veel meer leuke dingen doen. Je kunt het dus ook als een reliefpasta gebruiken in combinatie met onze Achtergrond Embossing Stencils. Hiermee kun je dus zelf je eigen achtergrondpapier maken. Leg je stencil op een vel papier en breng met een spatel de Gesso aan. Gesso is wat 'natter' dan een normale embossingcreme en vloeit daardoor beter uit.Gesso is te koop in een winkel voor kunstenaarsbenodigdheden. Ook kun je een pot Gesso kopen bij de Action. Deze Gesso is wel wat dunner, maar ook zeer goed bruikbaar.

7 opmerkingen:

 1. Gesso is voor mij nog een mysterie, maar met deze tip kan ik wel iets.
  Hartelijk dank!
  Groetjes hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij was Gesso ook een mysterie hoor Hennie, maar gelukkig hebben we Corina! ;-)

   Liefs,
   Jolanda

   Verwijderen
 2. Tjee wist niet dat je ook zulke gave effecten met Gesso kan krijgen!!!
  Komt ook maar weer bij op mijn to-do list!!! Super gaaf al die verschillende dingen hier te zien.

  Liefs Jenine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. sorry dat ik je to-do-lijst steeds langer maak.... ;-)

   Verwijderen
 3. Hi Jolanda, onwijs bedankt voor je lieve berichtje laatst op mijn blog. Leuke tips heb jij op je blog staan overigens. Soms heb je spullen in huis maar nooit gebruikt. Zo'n tip herinnert je er toch even aan. Groetjes, Nathaly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, dank!!! Ik gebruik Gesso tot nu uitsluitend om randen van papier wit te maken (kan ook op een bloemetje heb ik al eens gezien) maar er kan dus veeeeeel meer mee gedaan worden, superrr!!!

  Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jolanda bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog!! Wat een idee dit, bedankt voor de uitleg! Ik heb ook wel gesso in huis maar nooit op deze manier gebruikt!

  Fijne avond!

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen