vrijdag 20 februari 2015

Noo! Design Challenge

Hallo allemaal,

Ook ik heb natuurlijk een voorbeeld gemaakt voor de challenge van Noor! Design. Deze keer heeft Tiets een geweldig ATC boekje voor ons bedacht. Je kunt het patroon HIER vinden, het zou natuurlijk geweldig zijn als jullie gezellig met ons mee doen.

Hier is mijn uitwerking. Ik ben terug in de tijd gegaan en heb er een vintage boekje van gemaakt. Ga er maar even rustig voor zitten, pak er een bakkie koffie bij, want het is nogal een lange blogpost.


Ik ben met het schitterende papier Vintage Textures van Noor! Design aan de slag gegaan, deze leent zich uitstekend voor Vintage.


Alle materialen zijn hoofdzakelijk van Noor! Design, dat schrijf ik er dus maar niet steeds bij. Als ik iets anders gebruikt heb, komt het er wel bij te staan. Onderaan de blogpost zie je alle materialen van Noor! Design met een directe link naar de webwinkel.

Cutting & Embossingmal - Blauwe mal - Frame + 3 hoekjes  Cutting & Embossingmal - Blauwe mal - Rand

Het boekje is vrij klein, ik heb daarom de meeste mallen aangepast en kleiner gemaakt. Dat dat prima wil, dat kun je hier al zien, de rechthoek is namelijk langer. Bij het bloementoefje heb ik de veren stans gebruikt, de 2 kleinste maten. De pijl is van Dutch Doobadoo. Het vlindertje is ook van Noor! Design net als het gebruikte desigpapier zoals eerder vermeld.

Paper bloc - Vintage Textures

Linksonder en rechtsboven heb ik zwarte plakparels geplakt. Alle randen van het design papier zijn gedistressed met de distresser van Tim Holtz en beïnkt met Distress inkt Walnut Stain. Om het zwart wat af te zwakken, heb ik er witte Crackle Paint op gedaan. De zwarte tekst is van Authentique, daar zitten hele leuke woordjes op, deze heb ik door heel het boekje heen gebruikt.


Het boekje is vrij dik geworden, sorry...  Als ik eenmaal bezig ben, dan weet ik niet meer van ophouden.


Op deze pagina heb ik het kleine envelopje van Dutch Doobadoo gebruikt. Hierin heb ik een paar tickets geschoven, 1 zelf gestempeld met Happiness is the Vehicle we Travel in, deze vond ik zeer toepasselijk voor dit boekje, je zult straks wel zien waarom. Op het envelopje zelf heb ik gestempeld met de Sending Messages.

Clear Stamp - Retro Cars  Clear Stamps - Sending Messages - Postcard accessoires 

Onder het envelopje heb ik een stukje ribbelkarton gedaan. De zwarte Gears heb ik met Viva Inka Gold zilver bewerkt. Onder het strikje van touw heb ik een sleutel geschoven.


Op deze pagina heb ik de filmstrip gebruikt, met daarom weer een stukje ribbelkarton. Op het vintage plaatje heb ik een hoekstans gebruikt, deze hoort bij de rechthoekige mal die ik op de voorkant gebruikt heb.

Cutting stencil - Filmstrip  Cutting & Embossing stencil - Gears cirkel  Cutting & Embossing stencil - Gears - Tandwielen

Een papieren kleedje in stukken geknipt, een kantje eroverheen en een paar platte bloemen met een plakparel. Onder het plaatje nog een stukje verbandgaas verwerkt. Dit plaatje heb ik van internet vandaan.


Op deze pagina heb ik een Eiffeltoren geplakt, deze heb ik gesneden met mijn cameo. Onder het vintage plaatje heb ik een bingo stempel geschoven. Aan de rechterkant heb ik een metalen Philosophy tag van Tim Holtz geplakt met hierop een paar bloemetjes.


Dit is een mannelijke pagina, op de tag heb ik gestempeld met de grunge stempels. Hierop heb ik de zakhorloge gedaan. De ovaal is een eigenlijks een labelmal, maar vond het hier wel mooi passen.
Ook dit plaatje heb ik van internet geplukt. Onder dit alles heb ik de ronde gearsmal geschoven.


Hier heb ik de geweldig mooie nieuwe Sterrand gebruikt, lekker stoer hè. De sterren die eruit vallen heb ik op het vintage plaatje geplakt. Achter het vintage plaatje weer een tag geschoven. Linksonder nog een mooie vintage auto, gestempeld op kraft karton en vervolgens uitgeknipt.


Volgens mij is dit plaatje van Pion Design, maar deze heb ik verkleind met de scanner en printer.
Ik heb het plaatje met een kartelschaar uitgeknipt en gemat op zwart karton. Rechtsboven een mooie hart geschoven. Een stukje kant, ribbelkarton, bloemen en een papieren kleedje om het geheel een beetje aan te kleden.


Linksboven heb ik het vogelkooitje gebruikt, rechtsboven het stansje xoxo gebruikt. Achter het plaatje heb ik weer een tag geschoven en een ticket. an de tag een stukje kant, touw en een metalen charm gedaan. 

Cutting mal - Vintage Flourishes - Vogelkooitje + vogeltje  Cutting mal - Vintage Flourishes - Sleutels (2st)

Het plaatje heb ik gemat op een paar hoeken van Noor! Design. Ook hier weer een papieren kleedje, een stukje ribbelkarton. Links zie je nog een stukje zwarte jute band, hierop witte bloemen met zwarte plakparels.


Deze pagina is vrij simpel. Ik heb het uithangbord wat de man aan het schilderen is uitgesneden, niet te ver, want dan zou het papier scheuren. Nu kon ik er een ticket en een paar kleine tags in schuiven. Op de kleine tags heb ik weer de Sending Messages Poststamps gebruikt.  Verder nog een metalen vulpen stift van Tim Holtz met hierom een stukje touw.


Dit vintage plaatje is weer van Pion Design en door mij verkleind en uitgeprint. Ik heb het plaatje gemat op Kraft karton. Onder dit alles heb ik een papieren kleedje verwerkt. Weer een stukje gears van de cirkel. Rechtsonder heb ik weer Gears gedaan, op deze heb ik Frantage Enamel gedaan, wat een mooi effect geeft dat hè. Hierop een metalen wijzer van Tim Holtz. Op het plaatje heb ik een vintage vliegtuigje geplakt, ook deze is van internet en gesneden met de cameo.


Op deze pagina kun je ook heel goed zien, dat je heel gemakkelijk de mallen van Noor! Design kunt verkleinen. Dat heb ik dus ook met de mooie vierkante mal gedaan. Onder het plaatje heb ik de filmstrip gebruikt, rechtsonder een mooie grote vlinder. De hartjes zijn van Dutch Doobadoo. Linksboven nog een kleine vlinder, linksonder het plaatje weer een paar platte witte bloemen met een zwarte plakparel.


Achterkant boekje heb ik verder niks aan gedaan.


 In elke pagina zit een ATC gestopt. Ook hierop zijn de Gears van Noor! Design verwerkt en een stukje ribbelkarton. Het ribbelkarton is bewerkt met witte Crackle Paint en het zwarte karton weer met Viva Inka Gold Silver. De vintage boot, vliegtuig, auto en fiets zijn gesneden met de cameo.

Noor! Design Challenge
(Klik op het logo)

Pfffttt , dat was een heel verhaal hè , ik hoop dat jullie het leuk vonden. Als je op het logo klikt kom je bij de Challenge Pagina. Vraag het patroon aan en doe gezellig met ons mee !

Alvast bedankt voor je bezoekje en tot de volgende keer.

De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:


2 opmerkingen:

  1. Dit boekje is ECHT een waar KUNSTWERKJE geworden! Supermooi!

    Fijn weekend, groetjes, Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen