zaterdag 21 maart 2015

Carpe Diem

Hallo allemaal,

Soms ben ik zomaar ergens mee aan het uitproberen en komt er iets uit dat ik denk van, zal ik het met jullie delen of is het niet de moeite waard.

Ik heb toch besloten om dit met jullie te delen want je kan de mooie stempels die Noor!Design heeft hier allemaal wel voor  gebruiken. De basis producten zijn dus clearstamps en wat Bistre.


Zo had ik eens in een kunstenaarswinkel een potje maskeer vloeistof gekocht en dacht dat dit wel leuk was om met Bistre en stempels te combineren. Het goedje bleef een tijdje staan totdat ik zo`n avondje had  dat ik van alles ga uitproberen. Ik had de frame stempel in mijn hand en dacht daar ga ik iets mee doen. Ik heb hem met een kwastje voorzien van de markeervloeistof en snel de stempel gezet op aquarel papier. 

Clear Stamps - Grunge frames

Daarna meteen de stempel in een waterbadje gelegd want ik had geen idee of dit de stempel zou aantasten. Dus snel schoongemaakt. En tot nu toe is er niks mis met de stempel. Toen de frame stempel afdruk droog was heb ik wat*Bistre erop gestrooid. Vervolgens met een mini mister er wat water op gesprayd en laten drogen. Toen het droog was ( even met de heatool ) heb ik de maskeer vloeistof er af gerold. Waar dus die vloeistof zat is het wit gebleven.

Clear Stamps - Silhouettes - Flowers 3

Daarna heb ik de silhouette stempel van de bollen erop gestempeld met zwart en vervolgens nog een keer met grijs. Dit geeft een beetje een schaduw effect. In  de hoek nog een leuke tekst en heb het frame uitgeknipt en op een kaart geplakt. Op de bloembollen heb ik nog wat witte stippen gezet.

Cutting & Embossing mal - Sending Love - Xoxo & Carpe Diem

En als ik een maal aan het spelen en uitproberen ben ga ik niet zomaar stoppen. De label hieronder kwam ook nog uit mn handen. Hier heb ik een stuk aquarel papier voorzien van Bistre en het mooiste
deel hiervan als strook uitgesneden. Hierop heb ik de silhouette bloem gestempeld met zwarte inkt en vervolgens nog een keer gestempeld met een soort lijm en hem voorzien van*Flitterglu. Ook dit geeft weer een heel leuk effect. De strook heb ik op een zwarte label geplakt en langs de randjes nog met een zwarte stift wat hobbelige lijntjes gezet. Een klein tekstje "Carpe Diem" erop en ik kan deze label
zo aan een cadeautje hangen.


Hieronder nog even een close-up van de stempel met Flitterglu


*Nu Vraag je je misschien af wat is Bistre. Bistre is een kleurpoeder, het zit in potjes waarvan diverse kleuren verkrijgbaar zijn.Je strooit een paar korreltjes ervan op je papier en dan ga je het met een mister of een ander sprayflesje voorzien van water. Hoe meer water hoe meer de kleur zal gaan uitvloeien. Dit is iets waar je even mee moet spelen om het naar je zin te krijgen.

Clear Stamps - Silhouettes - bloem/bladeren nr. 2

*Flitterglu lijkt wel op heel dun aluminium folie. Het zit in potjes met diverse kleuren. Je zet een stempel met de bijbehorende lijm en dan strooi je er de flitterglu op. Druk het iets aan een haal eraf wat los zit. Daarna ga je met een bijbehorend schuurblokje het geheel opschuren waarna er een hele mooie gekleurde glans achterblijft.


En zo zie je dat je de stempels ook op deze manier kan gebruiken. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is en wens je verder nog een fijne dag.

De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:


5 opmerkingen:

 1. heel apart, maar wel mooi!
  groetjes, Afke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie creaties. De stempels zijn perfect voor de creaties
  Groetjes
  An

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige creaties Janet! Leuk zoals je de framestempel gebruikt hebt, geeft mij weer een idee, bedankt.

  Groetjes Maartje

  BeantwoordenVerwijderen