vrijdag 23 oktober 2015

Tutorial Slider kaart - techniekendag

Hallo allemaal,

Wat heb ik een boel berichtjes en vragen gehad over de sliderkaart die bij de techniekendag onze workshop was. Een hele groep van jullie heeft deze kaart dus gemaakt, met de vraag of er ook een tutorial van op het blog of zo kwam. En nu is het dan eindelijk zover dat hij erop staat. Ik heb er wel een iets anders versie van gemaakt maar komt op hetzelfde neer.


Hierboven was dus de kaart die tijdens de techniekendag werd gemaakt. Niet veel extra`s erop maar dat lukt ook bijna niet in de tijd die per workshop gerekend werd. Hieronder zal ik het in stappen uitleggen.


Begin met het snijden van een strook Kraft of cardstock naar keuze van 15 x 30,5 cm. Ril deze op 9.5 - 19 en 28.5 cm. Snijd twee kaartjes van 9 x 15 cm. En knip een strook plastic, b.v. van een plastic zak, van 35 cm lang en zo`n 2 cm breed. Deze moet een beetje soepel zijn, dus geen stug plastic.


Let het plastic strookje om de kaart aan de linkerkant, Dit is de 9,5 cm, Plak dit aan elkaar met een plakbandje.  ZORG ER VOOR DAT HET NIET TE STRAK ZIT EN DAT HET PLAKBAND
NIET OP DE KAART KOMT Plak nu op de onderste helft van de plastic strook dubbelzijdig tape.


Draai nu het geheel om zodat je plastic strookje aan de rechterkant ligt. Plak nu op de bovenste helft dubbelzijdig plakband


Versier nu je twee kaartjes aan 1 kant. Houd er rekening mee dat er 1 aan de onderkant versierd moet zijn en de andere aan de bovenkant.


Leg nu 1 kaartje onder het gedeelte met de plastic strook. en leg 1 kaartje op de kant met de plastic strook. Verwijder het dubbelzijdige tape en plak deze kaartjes vast. De onderste zal dus op de GOEDE kant plakband krijgen tot de helft En de bovenste op de achterkant tot de helft.


Je kan ze als het goed is nu al een beetje schuiven. Maak in de onderste nog even een gaatje waar je een lintje doorheen haalt om straks aan de kaart te trekken.


Pons uit 1 deel nog een halve cirkel. Hierdoor kan het knoopje van de strik beter in de kaart.


Plak nu het geheel dicht. LET OP DAT JE DE PLAKRAND OVER HET TWEEDE KAARTJE PLAKT. De kaartjes hebben nu dus allebei een eigen pocket.


Ik heb de slider kaart in een grotere kaart verwerkt. Hiervoor heb ik een 15 x 15 cm Kraft kaart gesneden. En deze versierd met diverse kerst stansjes. De rendieren en de hertjes zijn van de Happy Holidays collectie. 6002/2014 t/m 6002/6030.


En dit is de binnenkant. Aan de rechterkant zie je dus de sliderkaart.


De sliderkaart heb ik ook versierd met diverse stansjes en designpapier.Het designpapier komt van het paperbloc  "Be Merry 6011/0318.


En zo schuift hij open.


En hier nog een keertje helemaal open geschoven. Ik hoop dat het zo duidelijk genoeg is. 
En zoals ik al zei, de maten zijn wat anders dan die van de workshop. Maar het idee is het zelfde. Je kan dit soort kaarten in allerlei maten maken. En natuurlijk ook heel klein zodat het een ATC kaartje word. Maar dat laat ik geheel aan jullie creativiteit over.

6002/2026 Happy Holidays Santa with Sleigh                         6002/2056 Noor! Design Happy Holidays Kerstbomen   
Ik wens je nog een fijne dag verder en mochten er nog vragen zijn na deze uitleg dan mag je altijd contact met mij zoeken via facebook of mail.

Groetjes,

4 opmerkingen:

 1. Een heel bouwwerk met een prachtig resultaat!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super mooi kaartje, bedankt voor het patroontje
  Groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super Jeanet, wat heb je dat helder en duidelijk uitgelegd en de foto's maken het nog eenvoudiger om deze kaart na te gaan maken. Mijn complimenten hoor!!!!

  BeantwoordenVerwijderen