zondag 28 mei 2017

Het Gardameer

Van iedere vakantie maak ik altijd een foto-album. De pagina's die je hier ziet zijn onderdeel van een miniboekje met foto's van onze vakantie aan het Gardameer. De foto's zijn genomen tijdens een ritje aan de noord/west oever van het Gardameer. 


We kwamen onderweg zo ontzettend veel mooie plekjes tegen dat we vaak even uit de auto gestapt zijn om te genieten van al die mooie uitzichten. Op deze pagina's heb ik veel Noortjes gebruikt, daarom wil ik je deze pagina's laten zien.


Het blauwe papier dat je onder de foto ziet is gemaakt met de bellenblaastechniek. Een techniek waar ik maar geen genoeg van kan krijgen omdat ik de resultaten zo ontzettend mooi vind.  Ieder blad is weer anders.  Ik heb hiervoor in wat water een beetje (Dreft) afwasmiddel en acrylverf toegevoegd. De verhouding die je gebruikt hangt erg af van de verf die je hierbij gebruikt. Maak het zeepsop met maar een klein beetje water en voeg daarna de verf toe. 


Beter starten met te weinig, dan met te veel water. Als je teveel water pakt, heb je namelijk enorm veel verf nodig. Roer goed. Blaas met een rietje in je zeepsopverf zodat er zeepbellen ontstaan. Tegen deze zeepbellen druk je je papier aan. Pas op, dit kan goed spetteren! Krijg je geen mooie grote bellen, voeg dan wat zeepsop toe. Krijg je geen intense kleur, voeg dan wat verf toe. De strookjes tekst heb ik met een typmachine getypt. Ik vind het altijd erg leuk om strookjes getypte tekst te gebruiken omdat je dan op een klein papiertje meer informatie kwijt kunt dan wanneer je de tekst zou schrijven.


Dit zijn de stans sets uit de nieuwe Scr@p lijn die ik gebruikt heb.

Groetjes, Hanny.

1 opmerking:

  1. Prachtig! Geweldig om zo'n klein fotoboekje te maken met de artikelen van Noor! Groetjes Betha

    BeantwoordenVerwijderen