vrijdag 9 november 2018

Be Grateful

Gooi nooit je resten papier weg. Dat is voor vandaag mijn tip.
Zoals jullie wellicht al ontdekt hebben, gebruik ik vaak zelf gekleurd papier bij hetgeen ik maak. Ik vind het heerlijk om wit papier van een kleur te voorzien, passend te maken bij hetgeen ik nodig heb. Mijn voorraad restpapier dat ik zelf van een kleur heb voorzien, groeit nog steeds.

Tijdens het geven van workshops waarbij men met mixed media materialen aan de gang gaat, wijs ik de mensen er altijd op dat je ook met de restjes nog heel veel kunt doen. Tijdens de workshop alcohol inkt die ik bij Noor en Zo in Waspik gegeven heb, werd de brayer schoon gerold op een wit vel papier. En met deze papiertjes kun je nog veel moois maken. Esther Knol heeft tijdens deze workshop een heel mooi vel gemaakt. Ik heb haar gevraagd of ik met haar vel papier een kaart mocht maken.
En gelukkig vond ze dit goed.


Dit is haar vel papier waarop de brayer met alcoholinkt schoon gerold is. Schitterend toch?
Ik ben begonnen met er wat zwarte spatten op te maken met verf. Daarna heb ik het papier met distress inkt en het Mixd Up mask Stencil Zig Zag (6002/0844) bewerkt.

    

Met wat stansen en restjes zwart/wit papier heb ik de kaart verder afgemaakt.

      
Het sterretje heb ik gemaakt met de Stansmal Little Happiness Labels (6002/1100). Een van mijn favoriete stansen om op kaarten te gebruiken is de Mixd Up stansmal Honingraat/muur (6002/0979). Het effect van een honingraat patroon achtergrond is iedere keer weer een succes vind ik. Van de Scrapstans Labels en Tags (6002/1175) heb ik de etiketstans gebruikt die je rechtsboven op de afbeelding ziet staan gebruikt. Ik teken altijd graag een lijntje langs de rand van een dergelijke stans.  et tekenen van een mooi strak lijntje, gaat het heel gemakkelijk als het papiertje nog in de stans zit. Je kunt dan de lijnen van de stans volgen.

Na dit lange verhaal, hier de kaart die ik gemaakt heb.


Leuk dat je weer hier op het blog kwam kijken.

Groeten Hanny

1 opmerking: