zondag 9 december 2018

SCR@P Challenge #11

Hallo allemaal.
Ook voor de maand december is er op het Noor! Design blog weer een scrap challenge. Met deze uitdaging ben ook ik aan de gang gegaan.


Op een plastic zakje heb ik wat Brusho poeder gestrooid en hierbij water gesprayed. Omdat ik niet helemaal de goede kleur Brusho had, heb ik er 1 druppel van distress inkt navulling aan toegevoegd. Op dit zakje heb ik mijn papier gelegd. Vervolgens heb ik het papier (met zakje erop) omgedraaid en de vlek wat meer gestuurd door over het zakje heen te wrijven. Ik heb het papier op het zakje gelegd omdat de "inkt" vrij nat was. Op het moment dat je het zakje dan oppakt, loopt de inkt er al vanaf. Door het zo te doen, gaat dit gemakkelijker.


Hierna heb ik afgetekend waar ongeveer mijn foto gaat komen. Met een mask en structuurpasta van Dutch Doobadoo heb ik de rasters gemaakt.


Voor de cijfers heb ik een letter/cijfersjabloon gebruikt. Met een paletmes en structuurpasta heb ik de cijfers gemaakt. Doordat ik de cijfers iets heb laten verspringen, heb ik de cijfers tussentijds met een heattool gedroogd.


Met het overblijfsel van de Brusho heb ik op de pagina spetters gemaakt. Ook heb ik met de navulling van de distress inkt spetters op mijn LO gemaakt.


Met dit Scrap stencil van Noor (art.nr. 6002/0825) heb ik met een fineliner wat chevrons op mijn LO getekend.

    

Ook heb ik met de washitape stempels (Noor Scrap art. nr. 6004/0029) wat afdrukken gemaakt
die onder de foto uit gaan komen.

  

Vervolgens heb ik op de achtergrond nog wat zitten doodelen/krassen.
  

Omdat ik de cijfers niet genoeg op vond vallen, heb ik de mask weer over de cijfers gelegd en met distress inkt de cijfers wat meer kleur gegeven. Ook heb ik de contouren van de cijfers met een fineliner getekend. Bij dit tekenen, heb ik het stencil op de cijfers laten liggen en ben met de fineliner lans de randen van het stencil gegaan.

    

Het tabje naast de foto komt uit de Noor Happy Travel labelvellen (art. nr. 6011/0411). Heel handig om die leuke labels te verwerken op een LO. Het notitieblaadje rechts onder van de foto is gemaakt met een oudere stans en van een blaadje van het Noor Papier Bloc Happy Travel (art. nr. 6011/0593). Deze set bestaat uit 12 A4 sheets dubbelzijdig papier waardoor je 8 verschillende prints hebt. 

    

In deze hoek van de LO heb ik me niet helemaal aan de schets gehouden omdat ik het dan te druk vond worden en de aandacht voor de foto verdween. Ik heb een paar cirkels terug laten komen en het idee van de banner komt terug in de tekst.

    

Hier nog even wat close-up foto's van de stempels en hetgeen ik er zelf bij getekend heb. Ik heb de Noor stempelset Typewriter Keys (art. nr. 6004/0017) ook in mijn achtergrond gebruikt door hier en daar een letter stempeltje te zetten.


Het woord Beautiful heb ik gestanst met de Stans Kit Beautiful (6002/0914).

 

En dan hier de LO:


Mocht je de foto's groter willen bekijken, klik dan even op de foto. Ik heb er weer enorm van genoten om deze LO te maken en ik wens jullie ook veel creatief plezier als je met challenge aan de gang gaat.


Groeten Hanny 

1 opmerking: