dinsdag 12 februari 2019

Facebook Live - Popup Box Card

Hallo allemaal,

Zoals beloofd hier nog een blogbericht na aanleiding van de live workshop waarin we een kaart hebben gemaakt met een popup doosje erin verwerkt. 


Boodschappenlijstje:

1 splitpen
1 elastiek
Stukje lint

cardstock in de volgende formaten;
- 28.1 cm breed x 10.5 cm hoog
- 2.5 cm hoog x 30.5 cm breed
- A4 
Noor! Design designpapier in de volgende formaten;
- design 1; 2 keer 5.3 x 5.3 cm
- design 1; 4 keer 5 x 5 cm
- design 2; 5.5 cm breed x 10 cm hoog
- design 2; 9 cm breed x 10 cm hoog
- design 2; 2 keer 2 cm hoog x 9.7 breed
- design 2; 2 keer 2 cm hoog x 0.9 breed
- design 3; 9.5 cm breed x 10 cm hoog
- design 4; 5.5 cm breed x 10 cm hoog
- design 4; 9 cm breed x 10 cm hoog
- design 4; 9.5 cm breed x 10 cm hoog

Print het patroon van het doosje uit op A4 papier. Het patroon van het doosje vind je HIER. Knip alleen de buitenlijnen uit. Uitleg over hoe het doosje in elkaar moet zie je in het filmpje.


Voor de mensen die het prettiger vinden om met een werkbeschrijving te werken, hier komt hij:

Stap 1
Knip het patroon uit de bijlage uit en teken het over op cardstock en knip dit ook uit. Maak vouwlijnen waar de stippenlijnen staan.
Stap 2
Snijd uit designpapier 2 vierkantjes van 5.3 x 5.3 cm en 4 vierkantjes van 5 x 5 cm. Deze laatste 4 snijd je door de midden zodat je 8 driehoeken hebt. Plak dit op je cardstock patroon. Plak op de plakstroken dubbelzijdige tape.

Stap 3
Maak een gaatje in de twee hele vierkantjes in het midden. In de middelste haal je een lintje erdoor. In de andere haal je een splitpen erdoor met de pootjes opgevouwen op het designpapier. 

Stap 4
Maak met de big bite gaatjes in de dubbele plakstroken zoals op de foto hierboven en knip in naar het gaatje toe. Plak deze strookjes aan elkaar.
Vouw je doosje in elkaar. Hiervoor krijg je uitleg.
Stap 5
Snijd cardstock van 28.1 cm breed x 10.5 cm hoog. Maak verticale vouwlijnen vanuit de linkerkant op 6 - 7.3 - 17.3 en 18.6 cm. Rond de hoekjes af als je wilt.
Stap 6
Snijd designpapier. 2 maal 5.5 cm breed x 10 cm hoog. 2 maal 9.5 cm breed x 10 cm hoog en 2 maal 9 cm breed x 10 cm hoog.
Beplak de binnenzijde van je cardstock met designpapier. Maak in het middelste stuk in het midden een gaatje. Haal het de splitpen die aan je kadootje vastzit doorheen, zodat je kadootje vast zit op je kaartje. Beplak ook de buitenkant met designpapier.Stap 7
Snijd een strook craft cardstock van 2.5 cm hoog x 30.5 cm breed. Maak verticale vouwlijnen op 8 - 9.4 - 19.6 en 21.Vouw het om je kaartje heen en plak het uiteinde op elkaar. Zorg dat je het er nog af kan schuiven. 


Hieronder nog wat foto's van mijn versie van dit leuke model kaart. Ik heb gewerkt met het Noor! Design designpapier Let's Party.Ook heb ik de toffe Mon Ami Zach op mijn kaartje verwerkt.


Zach houd een super leuk trosje ballonnen vast met daarop B-day. Wat zijn ze tof!Aan de binnenkant heb ik nog een pocket gemaakt. Deze heb ik afgewerkt met de Noor! Design randmal. In de pocket zitten twee labels die Ik gemaakt heb met een Scr@p stencil van Noor! Design.


Hierboven zie je het kaartje als het doosje is ingeklapt. Zo kun je hem ook makkelijk versturen.


Hier nog even de leuke tekst stempeltjes die ik gebruikt heb.

6410/0471 Stempel Hiep hiep hoera

Heb je dit live filmpje gemist dan kun je hem terugkijken door op onderstaand logo te klikken.

Afbeeldingsresultaat voor youtube

Ik wens jullie allemaal veel knutselplezier met het maken van deze kaart.

Creatieve groetjes,


0 reacties:

Een reactie posten