woensdag 8 mei 2019

ATC Swap - Mixed Media

Hallo bloglezers.

Noor Design heeft een aparte facebookgroep voor Artist Trading Cards. Iedere maand wordt er a.d.h.v. een thema een ATC swap georganiseerd. Het thema voor de maand mei is mixed media. Ik geniet er iedere keer weer van om op deze manier bezig te zijn. Het designteam van Noor heeft weer wat voorbeelden gemaakt om jullie te inspireren. Ook ik heb wat ATC voorbeeldkaartjes gemaakt.


In dit blogbericht wil ik jullie laten zien hoe ik deze ATC kaartjes gemaakt heb.


Op mijn craftsheet heb ik een afdruk gemaakt van het stempelkussen oxide inkt. Hierbij heb ik iets water gedruppeld. Vervolgens heb ik een blaadje aquarelpapier in deze inkt gedoopt. Door dit een paar keer te herhalen heb ik het blad gekleurd. 


Als je tussendoor regelmatig met een heattool je blad droogt, krijg je op deze manier meerdere lagen over elkaar heen. Dit geeft een mooier effect dan wanner je maar 1 laag hebt. Ook heb ik met deze inkt met een penseel nog wat spatten gemaakt.


Met een mask, spatel en gesso heb ik structuur op dit papier gemaakt. Vervolgens heb ik dit papier op het formaat voor de ATC kaartjes gesneden.

 

Ik heb het kaartje verder afgemaakt met de stans van het klimoptakje, met een bloemenstans, met een stempelafdruk, een stukje washi tape, wat designpapier voor een cirkel en hexagon en wat garen. Het papier voor de bloemen heb ik ook met de distress oxide gekleurd.  

  

Door ook het papier voor de bloemen zelf te kleuren, heb ik exact dezelfde kleur als in de achtergrond zit. Mocht je mee willen doen met de ATC swap, veel plezier daarmee. Doe je niet mee, wellicht heb je er wat aan gehad om te lezen hoe ik deze kaartjes gemaakt heb.


Als je op bovenstaande afbeelding klikt lees je alles over de ATC Swap. Tot een volgende keer.

Groeten, 

Hanny

1 opmerking: