woensdag 3 juli 2019

ATC Swap "Summer Vibes"

Hallo creatievelingen.
Hebben jullie al gezien dat het thema van de Swap voor de maand juli 'Summer Vibes" is? Bij dit thema komen er bij mij allerlei associaties naar boven borrelen. Maar ook een bepaald sfeertje hoort voor mij bij dit thema. En dat sfeertje was uitgangspunt voor het maken van de voorbeelden voor de ATC swap. Wellicht heb je mijn kaartjes al gezien bij het blogbericht met de aankondiging van het thema voor deze Swap. In dit blogbericht wil ik jullie laten zien hoe ik deze ATC kaartjes gemaakt heb.

Op een strook Yupo papier heb ik met behulp van het scrap stencil strepen (6002/08/41) structuurpasta aangebracht. 

Yupo papier is een synthetische papiersoort.


Hier overheen heb ik alcoholinkt aangebracht. Met de blending Solution heb ik op sommige plekken de inkt verdund. Hierdoor krijg je een mooie kleurscharkering.


Vervolgens heb ik nogmaals de structuurpasta gebruikt. Deze keer heb ik het lettering stencil 6602/0849 hierbij gebruikt.


Bij het thema "Summer Vibes" hoort voor mij ook goud. Met gouden acrylverf heb ik op de gehele strook gouden spetters gemaakt.


Om te voorkomen dat de verfspetters in het rond vliegen, heb ik de strook Yupo papier in een doos gelegd tijdens het spatten.

De volgende stap was het op maat knippen van de ATC-kaartjes.

Op de computer heb ik met het programma Word wat teksten gemaakt. Deze teksten heb ik rondom gescheurd en het papier gekleurd met Distress inkt. 

Om de tekst wat meer op te laten vallen heb ik deze tekst op een stukje zwart papier geplakt en met de scheurlijnen mee uitgeknipt. Vervolgens heb ik deze tekst op een blauw gestempeld labeltje geplakt. Deze stempel heb ik gemaakt met de Script stempelset (6410/0468).



Het gouddraadje onder het tekstblokje moet het laatste stukje van het zomerse sfeertje geven.


ATC kaartjes hebben altijd een vast formaat. Bij mijn kaartjes steekt er regelmatig wat buiten dat formaat. Dit is omdat ik de ATC kaartjes die ik als voorbeelden voor de Swap van Noor en Zo maak,
vaak weer op een andere manier gebruik. Zelf spaar ik namelijk geen ATC kaartjes, maar het maken ervan vind ik wel leuk.
  
Deze kaartjes maken me blij. Het maken ervan vond ik leuk, de kleuren en materialen vragen om meer. Laat de zomer maar komen. Dan kan ik deze kaartjes gebruiken bij mijn zomerse foto's.

Geniet van de zomer allemaal!

Groeten Hanny

1 opmerking: