vrijdag 12 juli 2019

Scr@p Challenge 19

Hallo allemaal.
Iedere maand organiseert Noor een SCR@P Challenge waarbij ook iets te winnen is. Het designteam van Noor maakt altijd een voorbeeld met deze schets om de mensen te inspireren. Dat heb ik ook met deze schets gedaan. Alleen heb ik deze keer de schets niet exact na gemaakt, maar me laten leiden door deze schets.


Toen ik mijn ouderlijk huis leeg ruimde vond ik een aantal pasfoto's van mijn ouders. Toen ik deze schets zag, wist ik direct dat ik hierbij deze pasfoto's wilde gebruiken.


De achtergrond is met Brusho en distress inkt gekleurd. De cirkel is met Neocolor II gekleurd. De spatten zijn ook met Brusho gemaakt.

Het kompas is gemaakt met behulp van een Dutch Doobadoo mask compass. Voor het binnenste deel heb ik structuurpasta gebruikt.


De buitenrand heb ik getekend met een Stabilo All potlood. Als je de potloodlijnen iets nat maakt, wordt deze lijn intenser.



Om binnenin de cirkel iets meer contrast te krijgen, heb ik een mal gemaakt (= het witte papier) en met distress inkt de binnen randen van de cirkel nog iets aangezet.

Vervolgens heb ik de pasfoto's opgeplakt en lijnen getrokken naar de pasfoto's toe. Achteraf gezien had ik deze lijnen vanuit 1 middelpunt moeten laten starten. Dat was optisch gezien mooier geweest.
Vervolgens heb ik nog wat tekststrookjes erbij geplakt en  wat papieren details die ik met Noor stansjes gemaakt heb. En zo is dus deze Lay Out ontstaan.

Mocht je het leuk vinden om met deze Challenge mee te doen? Klik dan op onderstaande sketch.


Veel scrapplezier, 

groeten Hanny

2 opmerkingen: