dinsdag 20 mei 2014

Waxinelichtjes Under de Sea

Designteam member Jenine heeft voor jullie een leuke tutorial gemaakt hoe ze deze prachtige waxinelichtjes heeft gemaakt.  Dit is de tutorial van Jenine:


Benodigdheden:

* 2 lege Olvarit potjes
* 2 kurken onderzetters rond (Blokker)
* Schelpjes
* Mos
* Stansmal Noor! Design Zeester 6002/0329
* Stansmal Noor! Design Zeepaardje 6002/0328
* Paperpad Under the Sea 6011/0307
* Dubbelzijdig klevend folie 8002/0001
* Jute touw
* Distress inkt
* 2 bruine taartrandjes


Als eerste begin je om de stansen die je wilt gebruiken op designpapier te leggen. Knip dit iets ruimer uit en plak dit stukje designpapier op je dubbelzijdig klevend folie. Je hebt er nu een sticker van gemaakt. Doe dit met alle schelpjes / zeepaardjes die je wilt gebruiken. Draai ze daarna door je stansmachine. Beïnkt de geëmboste gedeeltes met Distress inkt. Verwijder de folielaag achter je stickers en plak alles op je wachinelichtjes.


Pak je ronde onderzetter, leg deze op designpapier, teken de cirkel na en knip dit uit. Plak de cirkel op je onderzetter. Plak onder de onderzetter een bruin taartrandje. Plak je waxinelichtjes in het midden vast (met bijv. een lijmpistool) en decoreer met wat schelpjes en mos. Bovenaan nog een stukje jute touw, bloem en een bedeltje. Zo kan je op een eenvoudige manier leuke home deco artikelen maken.


Ook is het leuk om bijv. de uitgestansde krab nog op het mos te laten "liggen". Hier heb ik de krab vastgelijmd met mijn lijmpistool.Wil je ze graag in het echt bewonderen? Op zaterdag 24 mei geeft Jenine hiermee een demo in onze winkel, samen met Corina. Wie weet tot dan?
3 opmerkingen: