zondag 27 mei 2012

Kraft paper kan ook met Copics

Vorige week heb ik jullie de Tutorial van Jenine laten zien over het kleuren op Kraft paper met Prisma potloden. Maar omdat niet iedereen thuis Prisma potloden heeft laten we jullie vandaag weer een andere mogelijkheid zien. Je kunt met CopicMarkers namelijk ook prima kleuren op Kraft paper. Hoe? Dat laat Design Team Member Liza ons vandaag zien.

Maak om te beginnen eerst een afdruk van je stempel op het Kraft paper met Memento Tuxedo inkt. Liza adviseert om je Copics kleur altijd even op een proefstukje Kraft te proberen omdat de kleuren iets veranderen op dit speciale papier. 

Start met de huidskleuren, eerst E000. Zet deze kleur aan op de delen waar de donkere schaduw moet komen. Ga verder met E00 oer de stukjes heen die je zojuist gekleurd hebt. Voeg een beetje E11 toe dat dient als schaduw. Blend als laatste met E11.

Voor het haar beginnen we ook weer met de lichtste kleur, namelijk E50. Bij het kleuren van haar kleur je altijd in de richting van de haargroei. Ga verder met het gekleurde gedeelte met E35 en neem vervolgens E25 voor de donkere stukjes. Voor de finishing touch nog hier en daar een beetje E29.

En tot slot de jurk. Start met de lichtste kleur BG000. Verder met BG01. Voeg je middelste kleur toe BG05 en sluit af met je donkerste kleur BG09.

En dan is dit het uiteindelijke kaartje wat Liza ervan gemaakt heeft. Ze heeft de Clear Stamp Lizzy Princess gecombineerd met Floral Flourishes stansjes.


Ik zou zeggen, probeer het eens, het kleuren op Kraft paper met Copics. Gaat jullie vast lukken!Klik op onderstaande afbeeldingen om deze artikelen direkt te bestellen:

 
 

7 opmerkingen:

 1. Heel mooi gedaan, ga het ook eens proberen.
  liefs, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh dat is ook gaaf zeg!! Duidelijke uitleg ook...ook maar eens proberen dus ;-)

  Liefs Jenine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super dat ziet er prachtig uit.

  groetjes karin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is het proberen waard met zo'n uitleg, dank daarvoor.
  Groetjes hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige kaart Liza,zo mooi ingekleurd.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gedaan en duidelijk uitgelegd.
  Well done Liza! :)
  grt, Corina

  BeantwoordenVerwijderen