zaterdag 5 januari 2013

Kaartendoos

Vandaag een projekt van Gast Designer Annie wat ze gemaakt heeft voor het Papicolorblog. Ze heeft daarbij ook veel Noor! Design stansen gebruikt dus ik wil het hier ook graag even aan jullie laten zien.


Benodigheden:
2 mm karton
4 hoekjes -  knopje -  goudkleur elastiek
Linnen tape 2x 18 cm


Snijd van 2mm karton de volgende onderdelen:
1x   Bodem  10 x 14 cm.   
2x   Lange kant 14,4 x 3,8 cm 
2x   Korte kant 10 x 3,8 cm  
2x   Ombouw 15 x 11 cm  
1x   Rug  15 x 4 cm 
1x   Binnendeksel  13,5 x 9,5 cm  Plak het snijvlak van een korte kant tegen de lange kant,  doe dit  twee maal. Lijm de snijranden van de bodem in en plak die tegen de korte en lange kanten. Laat dit goed drogen.
Neem  de rug en 1 deel van de ombouw  en plak hier het linnen tape op met 2,5 mm er tussen,  doe dit ook met het andere deel. Aan de boven en onderkant hou je 1,5 cm over van het tape, plak die naar de andere kant.   Lijm dit op het Papicolor Fauna papier en snijd er overal  2 cm  om heen , plak dit naar de andere kant.  Zet de hoekjes vast op de ombouw. Plak de randen van het doosje met het Papicolor Fauna papier  lijm het ook aan de onderkant en naar binnen. Plak het doosje op  1 deel van de ombouw en lijm ook de rug vast.

Bekleed de binnenbodem  van het doosje  en ook de randen,  met de achterrand bekleed je ook meteen  een stukje van de deksel. Zet het knopje aan de voorkant.  Bekleed de binnendeksel  met papier dat  iets groter is en lijm dit ook om naar achter.  Lijm het elastiekje in het midden aan de binnendeksel en plak  hem in het doosje. Controleer of het elastiekje goed van lengte is.  Beplak het schotje met Faunapapier  en  plaats het in het midden van het doosje.


Versier het doosje met uitgestanste motieven en bloemetjes uit Metallic en Original, de mallen zijn van  deze zijn van o.a. van Noor! Design. . Plak er een nostalgisch plaatje in.  Doe er een stok kaarten in.


Bekleed  en versier op dezelfde manier een memoblokje. Een leuk cadeau voor een kaarter. Veel succes met het maken van dit projekt.

10 opmerkingen:

 1. Prachtige kaartendoos. Heel mooi gemaakt.Bedankt voor de uitleg erbij.groetjes Margo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat geweldig! Ik dacht even dat je de doos gekocht en gepimpt had.....Maar helemal zelf gemaakt! Wauw, wat een sieraad!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dat een prachtige kaartendoos. zo mooi gemaakt.
  groetjes janie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig gedaan Annie.

  Veel liefs van Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een schitterend project heel erg mooi gemaakt.

  groetjes karin

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik reageer niet gemakkelijk op het blog omdat ik genoeg commentaar geef op de FB pagina en anders worden ze mij straks nog beu gehoord. Maar nu maak ik graag een uitzondering want dit is een prachtig werk en bedankt voor de uitleg.
  Groetjes

  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een juweeltje van een doos, ook mooi m.i. om sieraden in te doen. Prachtig uitgevoerd! Groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een prachtdoos, zowel voor jezelf als om kado te geven.

  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. super gaaf!!
  ik houd niet zo van oranje maar deze nijgt meer naar bruin en geeft echt een leuk idee!!!!

  kiss sammiej

  BeantwoordenVerwijderen