zaterdag 14 september 2013

Kerstbal

Design Team Member Joyce heeft een MDF kerstbal gemaakt in combinatie met diverse Noor! Design stansen en ook de paperpad  6011/0026 is van Noor! Design, een heel leuk kerst paperpad. Ze heeft een tutorial gemaakt voor de ronde ijskristal stans 6002/2021. Ze heeft dit in stappen gedaan.


Haar trouvaille is al een paar jaartjes oud dus is de machine door het gebruik wat vermindert in druk hier door gebruikt ze wat extra cardstock voor druk. Ze begint met de mal op het papier te leggen, doe dat niet in het midden maar naar de zijkanten van de plaat zo stanst de machine aan de buitenkant en doet het beter.


Joyce vouwt het cardstock dubbel voor wat meer druk, je kunt ook een extra vel papier op de plaat leggen als je stanst. Dan gaat het stansen makkelijker, door het gebruik de machine kan het natuurlijk voor komen dat het stansen soms wat moelijker gaat maar daar zijn gelukkig goede oplossingen voor zoals een ijzeren plaat of een extra velletje papier zoals ik hier doe.

Joyce draait eerst vooruit en als de stans dan helemaal er door is draait ze nog een keertje terug. Ze stanst dus 2 x nu. Hieronder zie je het resultaat, de mal heeft goed gepakt.


Ze gaat dan alles nog 1 x door draaien zodat de mal ook mooi embost.


Nu heeft de mal helemaal goed gepakt en kan ik heel voorzichtig alles los gaan maken.Met mijn prikpen ga ik nu heel voorzichtig alle punten los maken. Dit gaat makkelijk want aan de achterkant van de mal zitten gaatjes aan de buitenste rand. Deze ga ik eerst voorzichtig allemaal er uit drukken.


Ik start dus echt met de buitenste rand zoals je op de foto hier onder ziet. Eerst maak ik die helemaal rondom los. Daarna is het namelijk steeds makkelijker om de rest los te maken. Dit moet je rustid met beleid doen.


Voila en het papier is er uit. Wat eventueel ook kan is tussen de mal en het papier bakpapier leggen dan gaat het ook makkelijker. (Kleine tip tussendoor ) maar dat was bij mij niet nodig. Als ik stans met mijn cuttlebug zou ik dat wel doen aangezien bij mijn cuttlebug machine dat moeilijker gaat met dunne mallen. (maar dat is weer niet bij iedereen zo)


Het is echt een hele gave mal zoals je hier onder kunt zien.


En hier zie je de kerstbal in zijn geheel waar de mal op verwerkt is. En natuurlijk met nog veel meer mallen van Noor! Design zoals

Hoekje 6002/0262
swirl 6003/0014
rand bannier 6002/0185


Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze tutorial van Joyce. Het eindresultaat mag er zeker weer wezen vinden wij!

8 opmerkingen:

 1. wat een schitterende mal en zo mooi verwerkt in je kerstbal kaart
  groetjes Janie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou joyce zo deze stans in het rood is wel supermooi geworden zo ook je kerstbal,deze stans heb ik ook gekocht en ik spuit ze in met PLEDGE MEUBELSPRAY laten drogen en dan kan je blijven draaien en het papier blijft niet vastzitten
  Groetjes van corry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er prachtig uit, en de mal super gaaf
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooie kerstkaart en die mal is geweldig mooi.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoonweg prachtig!
  Liefs,
  http://littlecreass.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen