donderdag 12 september 2013

Zomaar

Veel mensen beginnen de hobby van het kaarten maken erg leuk te vinden en daar door we krijgen dan ook vaak de vraag hoe je aan zoiets moet beginnen... bijvoorbeeld het opbouwen van een kaart. DT lid Janet heeft hier een stappenplan van gemaakt d.m.v. foto`s en uitleg. De foto hieronder is de beschreven kaart.


Kleur een afdrukje in die je leuk vind en snij deze op maat: 9 x 11.5 cm Snij een stuk kraft papier ( bruin ) in de maat: 9.5 x 12 cm en plak hier het afdrukje op. Snij nu een design papier ( rood) van 10.5 x 14.5 cm en plak deze op wit cardstock die de maat 11 x 15 cm heeft. Hier plak je dan je afdrukje weer op. Je kunt nu de randen uitstansen...dit doe je door de stans op het kraft papier te leggen met de snijkant naar beneden en daarna draai je het geheel door je stans apparaat. 
( De snijplaten die je nodig bent is per apparaat verschillend, Raadpleeg hiervoor even de gebruiksaanwijzing)


Laat nu het Kraft papier nog in de stans zitten en ga er met bruine inkt overheen. Haal het kraftpapier stansje nu uit de mal. Dit doe je twee keer. Maak je stansmal schoon met b.v. een babybillendoekje. Het resultaat zie je hieronder.


Neem nu je basiskaart die bestaat uit een dubbele witte kaart van 15 x 15 cm. Plak hier een kraft papier (bruin) op van 14.5 x 14.5 cm en plak daar weer een stuk designpapier (rood) op van 14 x 14 cm. Neem nu je deel waar het afdrukje op geplakt is en plak de randen aan de achterkant vast. Nu plak je op de chterkant van het afdrukje een paar stroken foamtape. Deze niet op de randstanjes plakken...( zie foto hieronder)


Nu plak je het geheel in/op elkaar en kun je het verder versieren met b.v. een tekst cirkel en wat bloemen. Het resultaat zie je hieronder. Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is hoe je een kaart kan maken. 


Gebruikte Noor! Design mallen :
Tekstcirkel  6410/0005
Floral flourishes 6002/0160
Vintage flourishes 6003/0026


Dit is de  randstans die ze hier gebruikt heeft 6002/0256. Deze is uitgekomen in augustus en geeft een mooie rand voor langs je kaart of er op zoals je bij Janet haar kaart ziet.

5 opmerkingen:

 1. Kei leuk kaartje. Dank je voor deze duidelijke uitleg.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterende kaart en wat is het leuk dat je daarbij uitleg geeft,
  groetjes Janie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige kaart en duidelijke uitleg.

  Groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een prachtig kaartje
  En bedankt voor je uitleg
  Groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen