vrijdag 8 februari 2019

ATC Swap - Shabby Chic

Hallo allemaal.

Noor! Design organiseert iedere maand een ATC Swap. Hierbij kunnen de deelnemers hun gemaakte kaartjes naar de Noor! design sturen en krijgen dan weer kaartjes van anderen terug.

Voor de maand februari is gekozen om kaartjes te maken met het thema "Shabby Chic". Om de mensen te inspireren maakt het designteam altijd een aantal ATC kaartjes met dit thema. Dit zijn de kaartjes die ik met het thema Shabby Chic gemaakt heb:


Bij Shabby Chic denk ik aan de kleur goud in combinatie met wit, craft en zwart. Omdat ik deze kleuren nog wat saai vond heb ik er roze aan toegevoegd. In dit blogbericht wil ik uitleggen hoe ik deze ATC kaartjes gemaakt heb.


Het aquarelpapier heb ik op maat gesneden. Omdat ik de kaartjes op zwart papier wilde matten, heb ik ze iets kleiner gesneden dan het ATC formaat. Hierna heb ik wat water op mijn craftsheet gedaan en dit gemengd met Primary Elements. Dit is een pigmentpoeder waar een glans op ligt. Op de foto is deze glans helaas nauwelijks zichtbaar. Door het kaartje hierin te deppen krijgt het de roze kleur.


Op dit ATC kaartje heb ik het Noor! Mixd Up mask stencil Marrakech (6002/0832) gelegd. Met een pons heb ik een cirkel in een stukje papier geponst en dit papier met de opening van de cirkel weer op de mask gelegd. Door met de blending tool met  distress inkt over de opening van de cirkel en de mask te gaan, krijg je het patroon in een cirkel op je ATC kaartje. Hierna heb ik de randen van het kaartje nog wat met roze distress inkt aangezet. De letterstempel die je op het kaartje ziet is van Bella Lulu. Met washi tape, cirkelponsen, een chevronpons en de stansen van takjes heb ik de kaartjes verder afgemaakt.


Toen ik de kaartjes af had, heb ik er met goudverf overheen gespat en de kaartjes op zwart papier gemat.

Hier nog wat detailfoto's:

   

  

Bij dit laatste kaartje zie je Gold Flakes op de zwarte cirkel. Gold Flakes zijn hele dunne (kleine) velletjes goud. Met de Script Stempel heb ik met Versamark een stempelafdruk gemaakt, hier overheen heb ik Bonding powder gestrooid. Doordat dit poeder verhit wordt, gaat het plakken en kun je hier overheen de gold flakes strooien. Als het lijmlaagje afgekoeld is, veeg je de overtollige flakes er vanaf en krijg je dit effect.


Mocht je met de Swaps van Noor en Zo mee willen doen, zoek dan even de facebookpagina op van Noor! Design Artist Trading Cards.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Groeten Hanny

5 opmerkingen: