donderdag 7 juni 2012

Recyclen

Dat hobby niet altijd geld hoeft te kosten, daar weet Design Team Member Corina alles van. Verpakkingsmateriaal gaat bij haar nooit zomaar de prullenbak in zonder dat ze het gecontroleerd heeft op "scrapwaardigheid".


Op Moederdag kreeg Corina een parfum cadeau. Het zat verpakt in een doosje en de vulling was van dun golfkarton, spierwit. Prachtig materiaal om te stansen! Een simpele manier om te testen of je stansje het aankan is door de dikte van je stans te vergelijken met de dikte van het karton. Dit karton was slechts 1 mm dik, en bovendien zacht, dus het zal platgedrukt worden door je stansmachine.

De Floral Flourishes stansjes snijden als boter door dit golfkarton en het resultaat is prachtig. Je uitgestanste vormpjes zijn net iets dikker als normaal cardstock en hebben nog licht het reliƫf van het golfkarton.

Verder gebruikt Corina ook vaak de originele verpakking van het gekochte hobbyartikel. In dit geval bijvoorbeeld de verpakking van de Floral Flourishes stansjes. Het papier is dun en heeft een mooie coating.


En zo heeft Corina weer een mooi voorraadje stansjes en gaat er weer iets minder papier verloren de prullenbak in! Hebben jullie ook nog leuke recycle-tips? Stuur ze gerust door naar info@noortje-design.nl en we plaatsen ze op ons blog.


17 opmerkingen:

 1. Hahahaha gelukkig, ik ben niet de enige gek die alles gebruikt. Het plastic van een blisterverpakking is weer ideaal voor doosjes, zwevende stempels in een kaart, schudkaarten en nog veel meer. Zonde om weg te gooien :-)
  Groetjes, Mienokje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou ik gebruik nooit verpakkings materiaal, maar ik maak altijd mijn restjes papier op en ik bewaar ze voor inderdaad om kleine dingen uit te stanzen.

  groetjes karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke tips, dank je wel hiervoor, ik gebruik ook vaak verpakkingsmateriaal, leuk om te doen en het geeft vaak een leuk effect.
  ik heb al een mail gestuurd, hoop dat je het leuk vind.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ieder snippertje scrappapier wordt opgemaakt. Nu ga ik ook maar heel veel chocolaatjes eten om het ribbelkarton te kunnen gebruiken. Leuk idee trouwens om dat te gebruiken.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke tips, ik bewaar ook heel veel, 1 nadeel ..... ik bewaar veel te veel hahaha :)

  liefs Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben het met Astrid eens ik bewaar ook altijd teveel.
  groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, dat teveel bewaren herkennen we allemaal denk ik wel. Ook hier wordt alles bekeken voordat we het weggooien. Is er iets bruikbaar, dan verdwijnt het in de restantenbak (die steeds voller wordt) om later weer te gebruiken. Dit geldt ook voor resten scrappapier waar we vast nog wel eens een strookje of iets anders van kunnen gebruiken.

  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het heet toch niet voor niets "scrappen"? Want restjes papier, verpakkingsmateriaal etc kan je altijd wel weer gebruiken. Zo knip ik de (ophang)lintjes van kleding of van de labeltjes die aan kleding zitten. Ook gebruik ik de afbeeldingen van de kalenders van Forever Friends.

  Groetjes,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. bedankt voor de leuke tip. maar wordt ook veel bewaard soms te veel....

  groetjes manon

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die verpakkingsmateriaal hergebruikt.
  grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een hele leuke tip, ik bewaar soms spulletjes waarvan ik denk dat ik dat kan gebruiken. Maar meestal verdwijnt het toch weer in de afvalbak. Je hebt al zoveel....... toch? Maar leuke tips zijn altijd welkom.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik knip altijd de knoopjes van oude blouses af die kunnen dan weer leuk op een kaart worden verwerkt
  ook knip uit nieuwe shirts altijd de hangerlintjes, hier kan je weer leuke strikjes van maken.
  En er gaat geen doosje de prullenbak in voordat ik eerst heb gekeken of ik er echt niets aan heb om er iets leuks mee te doen

  Groetjes Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk dat dit soort tips ook allemaal voorbij komen op je blog. Voor mij is het ook een sport om met goedkope dingen iets leuks te maken. Vaak zie je de prachtigste creatie's voorbij komen, maar dit is dan ook gemaakt met de mooiste materialen. Fijn dat er ook aandacht wordt geschonken aan het mindere budget

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke tips enne net zoals veel anderen bewaar ik altijd heel veel maar gebruiken..... LOL

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Eindeloos de mogelijkheden.....leuk om ook weer hier te bewonderen hoor. Mag het zelf ook graag doen, hi,hi, ben gek op *lak* papier en koffie filters.....nou succes met verzamelen, tis zo leuk ;o)

  Warme groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen