zondag 11 augustus 2013

Sterkte

Design Team Member Diny heeft een prachtige kaart gemaakt met de nieuwe Lillies Postcardstempel 6410/0045.
Ze heeft hem dit keer ingezet voor een condoleance kaart, die worden tegenwoordig ook zelf gemaakt. Van de mensen aan wie je , jammer genoeg, deze kaarten stuurt, krijg je positieve reacties. Men waardeerde de tijd die er aan besteed was voor het maken van de kaart.


Het kleuren lijkt moeilijker dan het is, in de stempel staan al zwarte streepjes op de plaatsen waar de schaduw zit, dus daar gebruik je de donkere kleuren en daar waar het wit is, gebruik je lichte kleuren. Bovendien hebben deze bloemen nogal wat strepen, dus maak je geen zorgen over het blenden van kleuren. Hiermee hebben we de twee grootste problemen getackeld, namelijk waar ligt de schaduw en hoe voorkom je de streepjes in je kleurwerk.
Ze gebruikte voor het kleuren van de Lilly:
V09-05-01-000
Blad G20-24-28
blender W00-01-03
(rondom de bloem)

Voor het aanbrengen van een schaduw rondom werkt ze stukje voor stukje. Maak dan eerst het deel wat nat met de blender, breng dan een beetje W1 aan, dit werk ik naar buiten uit met de W00 en eventueel nog met de blender. Wil je de hoekjes nog wat donkerder , dan breng je daar een beetje W3 in aan.

De kaart is afgewerkt met een uitgestanst bosje bloemen en een label met tekst, alles van Noor!design.

.

Ik hoop dat diegene die denken dat het kleuren met Copics moeilijk is, dit eens gaan proberen. je zult zien hoe het meevalt. Verder hoop ik dat we met zijn allen zo weinig mogelijk van deze kaarten nodig hebben.

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kaart en prachtig van kleur
  Helaas deze kaarten zijn ook nodig. Maar weet zeker dat dit erg gewaardeerd wordt
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi Jolanda. Groetjes, Anneke.
  www.annekescardart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel erg mooi! En ik kleur nog steeds met potloden, dus voor mij voorlopig geen copics... Hoe mooi het er ook uit zien. Of ik moet de 100.000 winnen, hahahahaha.
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige, stijlvolle kaart.
  Helaas hebben we dit soort kaartjes toch af en toe nodig.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen