vrijdag 14 maart 2014

De tijd vliegt

Janet heeft deze keer voor jullie een tutorial gemaakt van een kado kaart.


De basis heeft ze gemaakt met de doobadoo shape art mal. Deze heeft ze op een strook cardstock van 13,5 x 27 cm gelegt. Daarna het patroon met een potlood aan de linkerkant voor de helft erop getekend. En dit ook aan de rechterkant.


Ril en vouw de buitenkanten op 6.7 cm naar binnen. zo hebben we dus eigenlijk een weer een vierkante kaart van 13,5 bij 13,5 cm.


Knip nu het partoon van de mal uit.


Neem nu een vel designpapier. Ze heeft gekozen voor een vel uit het paperpad "music notes"6011/0027 
Teken op de achterkant weer met de shape art mal hetzelfde patroon maar nu een maatje kleiner als de kaart. Snijd dit daarna doormidden en be-inkt de randjes met bruine inkt.


Plak de halve delen op de buitenste "flappen". Plak binnen in een ander vel design papier in dit geval een vel van het paperbloc "back in time" 6410/0020 .


Maak nu met de ronde blauwe mal  6002/0303  de roze cirkel en snijd ook deze doormidden. Handig hierbij is om achterop de stans even een kruis te zetten met potlood. Maak ook de randjes een beetje bruin. Zet in het midden van de "flappen" even een eyelet waar straks het lint door kan om de kaart te sluiten.                      

Aan de binnenkant van de kaart heb ik nog een klein envelopje geplakt met daarin een klein kaartje met de tekst "From en To" van de stempelset  sending love 6410/0040.
 

Stans alvast het zakhorloge 6002/0218 en laat hem na het stansen in het malletje zitten. Dan ga je er met een NIET WATERVASTE inkt overheen ( b.v. distress inkt ) En haal dan de stans er pas uit.


Hier zie je dat de wijzers en de cijfers er dan mooi op staan. Schoonmaken kun je de mal makkelijk met een baby lotion doekje.


Nu kun je de kaart naar wens versieren.


Tussen de bloemen heb ik het zakhorloge geplaatst. Boven de bloemen zit nog een onderdeel van de muziek rand stans 6002/0272


Aan de linkerkant van de kaart heb ik een cirkel geplakt met de tekst "de tijd vliegt" van de clearstempel set "back in time" 6410/0022. En ook nog weer een stukje van de muziek rand stans. De kaart is dicht gemaakt door een stuk organza lint door de eyeletjes te halen en er een strik op te doen.

Noor! Design - Paper blok Music NotesStansmal Noor! Design - Dance to the Music - rand muziek noten  Joy! Crafts - Noor! Design - Back in Time - Zakhorloge  Joy! Crafts - Noor! Design - Clearstamp - Back in Time 

De serie Dance to the Music en Back in Time passen erg leuk bij elkaar, je kunt ze beide een mooie vintage look geven zoals Janet hier laat zien.12 opmerkingen:

 1. Wat een leuke kaart!

  Bedankt weer voor de tutorial...

  Groetjes, Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een plaatje is dit geworden.
  Fijn weekend, liefs ghea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WOW, die Karte ist wunderschön
  glg Gertrude

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooie kaart, en bedankt voor de uitleg.

  Groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoor, ga ik zeker eens uitproberen..
  Dank je wel en groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk. Ik ben er gisteren mee aan de slag gegaan!
  Dank je wel!

  Liefs,
  Marjoleine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. magnifique créa et très belles couleurs, j'adore.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. j'ai oublié de signer mon commentaire, Daisy depuis la Suisse

  BeantwoordenVerwijderen