vrijdag 9 januari 2015

Artist Trading Cards

Hallo lieve lezers,

Dat we bij Noor! Design houden van een beetje variatie wisten jullie al. Dus hebben we een oude hobby weer eens opgepakt, namelijk het maken van Artist Trading Cards. 


Jullie hebben vast de term ATC wel eens gehoord. Maar wat zijn dat nou? Een Artist Trading Card is een miniatuur kunstwerkje! Het concept van ATC is bedacht door een Zwiterse kunstenaar. Vanwege de hoge kosten voor het maken van een catalogus van zijn kunst, maakt hij in 1200 ATC kaartjes met de hand. Hij gaf deze weg ter promotie van zijn eigen werk. Later ontstond er een ruilhandel in dit soort kaartjes en ging het idee al gauw de hele wereld over.

A = ARTIEST
Dit kun je letterlijk zien als zijnde artiest

T = TRADING
Het ruilen dus, deze kaartjes mag je niet verkopen maar alleen weggeven of ruilen

C = CARDS
De kaartjes hebben het formaat van Amerikaanse voetbalkaartjes en wel 64 x 89 mm. 

Je kunt echt met alle kaartenmaaktechnieken die er maar zijn op zo'n ATC kaartje aan de slag. Daar zijn geen regels voor. Je kunt er op tekenen, schilderen, stempelen, borduren, 3D knippen, schrijven enz. Kaartenmaaksters en scrappers als jullie kunnen hierin dus ook vast hun ei kwijt. Niets moet en alles mag! De enige voorwaarde is het formaat waar je je aan moet houden. 

Waarom ATC een leuke hobby is?
Je krijgt lekker veel post, leuk!
Je doet leuke contacten op
Je bent creatief bezig en ziet ook de creaties van anderen

De achterzijde van het ATC kaartjes is ook belangrijk. Hier staat de naam van de maker vermeld. Eventueel ook je gegevens om met een andere ATC-er in contact te treden. Vermeld ook de datum waarop je het kaartje gemaakt hebt. Je kunt op onze Noor! Design website een GRATIS vel met digi stempels downloaden voor op de achterzijde van je ATC kaartjes. Klik op onderstaande afbeelding om doorgelinkt te worden naar de downloadpagina. 


Onlangs hebben we een speciale Facebook groep aangemaakt waar een ieder zijn ATC kaartjes kan showen en met elkaar kan ruilen. De voorwaarde in deze groep is echter wel dat er op de ATC kaartjes iets van Noor! Design gebruikt moet zijn. 


Samen met Marlous van Doe@Ding hebben we voor jullie een leuke dag georganiseerd. Op zaterdag 31 januari kunnen jullie voor slechts € 12,50 een hele dag samen met ons ATC kaartjes komen maken. Je krijgt uitleg over de techniek en er is tevens voldoende tijd om met elkaar te ruilen.


Er zijn die dag 4 workshops ATC onder leiding van Corina, Joyce, Raffaela en mij. Bij mij kun je ATC kaartjes komen maken in het thema winter.


Inschrijven voor de dag kan via de webwinkel van Doe@Ding of via email info@doeading.nl. Ik hoop jullie eind januari allemaal te zien in Spijkenisse! Wees er snel bij want vol = vol!

 

4 opmerkingen:

 1. Heb ze nog nooit gemaakt en kom dus, als het goed is, de 31ste samen met mn zus en moeder gezellig bij jullie aanschuiven. Vind deze er erg leuk uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken ze natuurlijk! Maar nog nooit gemaakt. Ze zien er supermooi uit!
  Heel winters en een soort van serie!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige winterse serie .
  Groetjes Doris

  BeantwoordenVerwijderen