dinsdag 1 augustus 2017

Facebook LIVE - Mini album met waterval

Dag allemaal,

Maandagavond heb ik jullie LIVE op Facebook weer wat leuks laten zien. Dit keer hebben we een mini album gemaakt met de Joy!Crafts kaarten en enveloppen in kraft als basis.
Wil je dit filmpje nog eens opnieuw bekijken? Klik dan op onderstaande afbeelding:


En zoals beloofd zou ik het boekje ook nog voor jullie uitwerken op het blog.
Laten we maar beginnen met de cover.


De basis van het boekje is dus gemaakt met kraft kaarten en enveloppen van Joy!Crafts in formaat A6. Het boekje is aangekleed met het nieuwe designpapier uit de collectie SCR@P. Dit is papier op formaat 30,5 x 30,5 cm. In een verpakkingen zit 8 vel dubbelzijdig bedrukt papier. De ene zijde van het papier heeft een print op de andere zijde staan Project Life kaartjes met leuke teksten en journaling kaartjes. De adviesverkoopprijs voor deze set is € 6,99.


Voor de cover van het boekje snijd je designpapier 15,7 x 22,5 cm. Voor de binnenzijde van het boekje snijd je 2 x designpapier 15,7 x 10,5 cm.
Op de "kaarten" in je boekje komt designpapier 14,2 x 10 cm.


Voor de waterval:
Snijd een strook kraftkarton 7 cm breed x 28 cm lang. Ril de strook op 8 cm, 9 cm, 10 cm, 11 cm en 12 cm. Verstevig je achterzijde met nog een extra stukje kraft van 8 x 7 cm.
Maak losse stukjes wit cardstock 7,6 x 10 cm en mat hierop de project life kaartjes. Rond van beiden de hoekjes af.
Snijd een strook kraft van 14 x 2,5 cm en vouw deze rondom je waterval.In je waterval kun je natuurlijk ook weer extra foto's kwijt.


Wil je nog extra foto's kwijt in je boekje maak dan nog een harmonica. Snijd hiervoor een strook kraft van 30 x 8 cm. Ril deze op 1 cm (dit wordt je plakstrook). Verdeel de rest in 3 gelijke stukken van 9,6 cm.


Kleed iedere pagina naar eigen idee aan met stukjes designpapier, stansmallen en stickers en maak op iedere zijde zo je eigen layout.


Ook op foto's kun je plakken. Ik heb voor het boekje zelf mijn teksten getypt in Word in lettertype typewriter. Knip de strookjes tekst uit en plak ze op je foto's. SMILE komt uit een vel Dutch Paper Art.Lijkt het je ook leuk om dit boekje te maken? Ren dan naar je dichtstbijzijnde hobbyspeciaalzaak en vraag naar de producten van SCR@P.

Ik hoop dat ik jullie weer heb mogen inspireren. Tot de volgende LIVE uitzending maar weer volgende week maandag!

   


4 opmerkingen:

 1. Zo'n leuk boekje! Ga ik zeker ook eens proberen. Dank voor de uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben om! Waaaauuuwwww, denk de hele dag hieraan.... uhm iets van verliefd op een boekkie?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig leuk boekje en dank je wel voor duidelijke uitleg xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind je boekje onwijs gaaf, heel mooie creatie

  BeantwoordenVerwijderen