dinsdag 1 januari 2019

Noor! Design Challenge #30

Hallo Allemaal, 

Voor de maand januari mocht Sylvia de challenge gaan bedenken. Een leuke uitdaging en dit is wat ze heeft gemaakt!


Dit is de voorkant van de kaart, ik heb een cirkel uit het midden van de kaart gesneden en een cirkel middels een lintje in het midden van de uitgesneden cirkel geplaatst.


En dit is de binnenkant van de kaart. Sylvia heeft er zelf een geboortekaartje van gemaakt. Willen jullie meedoen, volg dan de uitleg die ze hieronder heeft uitgewerkt. 


Snijd een stuk cardstock van 29 cm bij 14,5 cm. Ril op de lange zijde op 14,5 cm zodat er een dubbele kaart ontstaat. Stans een cirkel uit de voorkant van de kaart. Ik heb hiervoor een cirkelstans gebruikt met een doorsnee van 8,5 cm. Je kunt hiervoor uiteraard ook een glas of iets anders gebruiken, mocht je geen cirkelstansen hebben.


Snijd een stuk designpapier van 14 cm bij 14 cm. Een snijd hier ook een cirkel uit. Ik heb hiervoor een cirkelstans met een doorsnee van 9,5 cm gebruikt. Op deze manier krijg je ook nog een rand van je cardstock in de cirkel te zien. 


Span een stukje lint of een touwtje verticaal over de cirkel. Ik heb dit met sticky tape vastgezet en op de uiteinden ook boven op het lint nog een stukje sticky tape geplakt. Zo weet je zeker dat het goed blijft zitten. Wanneer je een touwtje / koordje gebruikt zal de cirkel die op het koord bevestigd wordt meer gaan draaien dan wanneer je een wat breder lintje gebruikt. Dat maakt de kaart dan weer wat speelser.  Snijd nu weer een stukje designpapier van 14 cm bij 14 cm en stans hier weer een cirkel uit. Ik heb aan deze kant van de kaart de cirkel net zo groot gemaakt als die in het cardstock zodat je het lintje niet meer ziet.


Stans nu 2 identieke cirkels uit cardstock, een kleinere uit designpapier en nog een iets kleinere uit wit papier zodat je hierop een tekst kunt gebruiken bijv. een stempel of een tekstvel. Ik heb voor de binnenkant de cirkels van de Blauw Kantrand 6002/1141 gebruikt. Deze cirkels hebben een mooie stikrand. Bevestig deze cirkels op het lint / koord met sticky tape en lijm. Ik heb voor deze kaart een cirkel gebruikt maar je kunt hiervoor natuurlijk ook een vierkant of een driehoek gebruiken.  Werk de kaart verder af naar eigen inzicht.

 We zijn erg benieuwd wat jullie ervan zullen maken! natuurlijk heeft het noor! team ook voorbeelden voor jullie gemaakt. Misschien brengt het inspiratie.


corry

Je kunt meedoen met onze challenge tot eind januari door een foto van je creatie te plaatsen in onze Noor! Design Challenge groep op Facebook. 

10

Heb je geen Facebook dan kun je een foto van je creatie inclusief je naam te mailen naar: 


En natuurlijk hebben we aan deze challenge ook weer een leuke prijs verbonden. We kiezen na eind januari met random de winnaar (wel zo eerlijk, dan maakt iedereen evenveel kans) en de winnaar krijgt van ons een leuke prijs van Noor! Design. 
Veel plezier en we zien graag al jullie creaties tegemoet!

8 opmerkingen: