zaterdag 21 juni 2014

Aquarium kaart tutorial

 Oooh wat kun je toch leuke dingen doen met de "Under the sea" serie. Janet heeft dit aquarium kaartje gemaakt. Ze heeft dit voor jullie in stappen beschreven.


Ze is begonnen met een vierkante dubbele kaart van 13,5 x 13,5 cm. Deze heeft ze aan de voorkant voorzien van zelfgemaakt design papier d.m.v. de clearstempels en panpastel dat de maat 13 x 13 cm heeft.
Deze heeft ze tijdelijk op de voorkant vast gezet met non stick plakband. Nu heeft ze deze twee lagen gelijk gestanst met een ovaal.


Haal alles los en knip een stukje mica dat iets groter is dan de ovalen opening. Stempel hierop met Stazon stempelinkt ( watervast) de clearstempel van de visjes. Plak deze tussen de voorste ( design papier) en de basiskaart.


Nu heeft ze een strookje cardstock van 13 x 6 cm gesneden en deze om de 1 cm gerild. Vouw deze nu om en om en maak er wat kleine gaatjes is. Plak dit in de bovenkant ( vouw ) van de kaart. Hier kun je nu je visjes aan hangen. Janet heeft gekozen voor twee zeepaardjes die ze na het embossen voorzien heeft van wat embossing poeder. Ze heeft voor het ophangen een aantal ringetjes gebruikt maar dit kan ook heel goed met
wat vissersdraad of ander dun touw.


Maak aan de onderkant van de kaart ook een strookje met een berg en dal vouw vast.Zo gaat de kaart niet volledig open als hij staat.


De goudvissen heeft ze gestempeld met oranje inkt en daarna nog voorzien van wat glitterlijm. Deze heeft ze achter het venster geplakt. Met een perlen pen - transparant heeft ze op het mica nog wat waterdruppels gemaakt. En aan de voorkant van de kaart heeft ze nog de stans van de crab, wat sisal, schelpjes en parels geplakt.De tekst heeft ze met blauwe inkt gestempeld en ovaal uitgesneden.Ook deze heeft ze van een parel voorzien.

  

Dit is toch echt leuk om te maken en goed uitgelegd Janet, fijn om het zo stap voor stap te zien.

2 opmerkingen: