maandag 22 februari 2016

Seashore

Hallo allemaal,

De zee, is en blijft een geweldig thema. Ik ben er fan van. Zowel om creaties mee te maken maar ook om zelf aan de zee rond te struinen. Heerlijk in de zomer met de voeten door het zand, of lekker op een terrasje zitten en over de zee kijken. Laat ik er maar over ophouden want als ik nu naar buiten
kijk regent het behoorlijk en is het koud. Ik zal jullie over de kaart vertellen...


Toen de "one of a kind" set uitkwam was ik verliefd op de hekjes. Deze zijn voor allerlei doeleinden te gebruiken. Hier heb ik ze dus  op het strand geplaatst.  Maar laten we beginnen bij het begin. De basis heb ik uit kraft gesneden en deze beplakt met papier  van de "under the sea" 6011/0307 collectie. 

6011/0307 Paper Bloc Under the Sea

De hekjes heb ik tegen de naar voren uitstaande delen geplakt. Op het "strand" heb ik diverse schelpjes geplakt, wat mos en de krab, gestanst met stansje 6002/0328 loopt er ook nog rond.


Op het hekje staat een meeuw. Deze heb ik gestempeld met de clearstamp 6410/0345, uitgeknipt
en op het hekje geplaatst. Hier en daar nog een stukje vissersnet en wat stukjes mos. 

6410/0345 Stempelset At the Sea Reddingsboei

Op het bovenste gedeelte, het water, heb ik nog de golven 6002/0330 en het bootje 6003/0057 verwerkt. Dat bootje heb ik een keer uit bruin papier gestanst en een keer uit wit. Van het witte heb ik de zeilen gemaakt.


En aan de linkerkant ook een hekje met het stuurwiel, gestanst met stansje 6002/0418 Deze heb ik uit kraft papier gestanst en vervolgens met een beetje roestverf  "beklad"  Ook hier nog een stukje vissersnet.


Hier nog een foto van bovenaf.  Zo zie je dat er ook nog een anker op het strand ligt en parels tussen de schelpjes zitten.


en meneer krab heb ik uit Kraft papier gestanst en met een beetje distress inkt wat oranje kleur gegeven. Ooh en nog een kleine tip, als je in het bezit bent van een lijmpistool. De hekjes heb ik wat golvend gemaakt. 

6002/0503 One of a Kind Tuinset

Dit blijft zo omdat ik ze aan de achterkant een strookje hete lijm heb gegeven. Tijdens het afkoelen hiervan houd je het in model zoals je wilt dat het blijft staan. Zijn ze afgekoeld dan kan je ze opplakken.  Zo kun je veel stansjes een model geven dat in de post ook nog blijft zoals je het gemaakt hebt want lijm uit een lijmpistool blijft wat flexibel dus veert weer terug.

6002/0328 Under the Sea Krab / Zeepaardje    6002/0329 Under the Sea Schelp / Zeester / Schelphoorn

Nou, dat was een lange post, ik zal je niet langer ophouden want er is natuurlijk nog veel 
meer moois te zien op ons blog.

Ik wens je een fijne dag verder en graag tot gauw,


5 opmerkingen: