dinsdag 24 maart 2020

Kadootje

Hoi allemaal,

Het zijn rare tijden en we zijn allemaal zoekende hoe we met deze situatie om moeten gaan. We hebben hier allemaal uitdagingen aan. Maar elk nadeel heeft ook een voordeel. We moeten ons bezighouden omdat er wordt gevraagd om binnen te blijven. Om een beetje ons hoofd leeg te kunnen maken, heb je afleiding nodig en dan hebben we daar een prachtige hobby voor. Nu zal dat voor de één wat makkelijker gaan dan bij de ander vanwege de zorg voor ouders, kinderen etc. maar heb je geen tijd om te knutselen, hopelijk kun je wel de tijd vrijmaken om onze blogs te lezen en een beetje bij weg te dromen. Sterkte allemaal!


Dit is mijn creatie voor deze week. Ik heb een uitvouw kaart gemaakt. Dit is de voorkant. Ik heb de kaart in deeltjes opgebouwd. Ik heb cardstock (Florence cardstock kleur Stone) gesneden van 30,5 bij 15 cm. Deze ril je op 15 cm en 15,5 cm. De flap heb ik gemaakt van de Dutch Doobadoo Shape Art Frame 470.713.146. Snijd een stuk cardstock van 8,5 cm hoog en 15 cm breed, ril deze op (korte kant) op 7 cm en 7,5 cm en trek de bovenkant van de Dutch Doobadoo mal over.


Snijd dan vervolgens nog 2x een stuk cardstock van 8,5 cm bij 15 cm en ril deze op 7,5 cm ( korte kant). Bevestig de losse delen door middel van de plakrandjes aan de kaart. Het stuk met de bovenkant van de Dutch Doobadoo mal komt aan de bovenkant van de kaart en de 2 smalle stukjes komen aan de zijkant van het middelste stuk.


Je krijgt dan dit model als alle stukjes zijn bevestigd. Mat hier op de vlakken wit cardstock, aan beide zijden 0,5 cm smaller.


Het papier dat ik heb gebruikt voor deze kaart is het Paper bloc Country Garden 6011/0643. Prachtige pasteltinten met erg mooi design. Beplak de kaart met dit papier. 


Op het onderste gedeelte is een pocket gemaakt. De afmeting van deze pocket is 7,5 bij 15 cm. Bevestig aan de achterkant aan de onderkant en beide zijkanten smal scortape en bevestig deze op de kaart.

 
Heel handig zijn de Noor! Labelvellen Country Garden 6011/0421. Deze set is extra leuk omdat er veel embellishments op de vellen staan. Ik heb deze gebruikt op de pocket. De Postcard zit ook bij deze set labelvellen en deze is in de pocket gestoken. Deze is eerst gemat op de beide kleuren cardstock. 


Dit zijn de 2 zijflappen. Op beide is een schuine pocket verwerkt. De korte kant is 3 cm hoog en de lange kant is 8 cm hoog. De breedte is 7,5 cm. Lang de bovenkant is met een randpons van Vaessen een sierlijke rand gemaakt. Bevestig deze pockets ook met de scortape.


In de pockets zitten 2 tags die afkomstig zijn van de labelvellen Country Garden en heb ik gemat op wit en het stone cardstock. Ik heb met de Crop-a-Dile een gaatje geponst in de tag en heb hierin een eyelet verwerkt. Een stukje hempcord er doorheen en je hebt een super leuke tag. 

 
Op het middelste vierkant is de geweldige gave Blauw Frame Vierkant 6002/1466 verwerkt. Hierop zijn de bingokaartjes, een afbeelding en de hartjes verwerkt die afkomstig zijn van de Labelvellen. 

 

Hier zie je de kaart in zijn geheel met de beide flapjes op het middendeel gesloten. Op deze flapjes heb ik het middelste vierkant en het kleinste vierkant van de Blauw Frame Vierkant 6002/1466 verwerkt. 

6410/0497 Stempels Hello

Het middelste vierkant heb ik doorgeknipt zodat de beide flappen open kunnen en het kleinste vierkantje is alleen bevestigd aan de linkerflap. Verder is er nog een afbeelding, afkomstig van het labelvel, en een hartje bevestigd. Het hartje is gestempeld op het designpapier en is afkomstig van de Scr@p Stempelset Hello 6410/0497.


Om de kaart te kunnen sluiten heb ik 2 knoopjes gebruikt, door de bovenste knoop, bevestigd op de flap, heb ik een lang stuk hempcord verwerkt en vastgezet met behulp van een lijmpistool. Door de onderste knoop is een stukje hempcord geknoopt en deze is vastgezet op  het onderste gedeelte van de kaart. Aan het uiteinde van het koord is nog een bedeltje verwerkt. Wikkel het koord om de beide knopen om je kaart te sluiten. De cirkel met tekst en de embellishments komen van het labelvel. Onder de embellishments is het kleine vierkant van de Blauw Frame Vierkant nog verwerkt.

Dit is mijn kaart voor deze week. Ik hoop dat ik jullie weer heb mogen inspireren.
Pas goed op jezelf en je dierbaren. Stay Safe!

Liefs,
3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige creatie! Echt in mijn kleurtjes! En het designpapier is zooooooooooo mooi!
  Heel origineel en alles zo mooi gecombineerd!
  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi gedaan. Fijn dank je wel voor de uitleg

  BeantwoordenVerwijderen