donderdag 21 augustus 2014

Wedding

Goedemorgen,

Het is voor mij al weer twintig jaar geleden dat ik ben getrouwd maar als je dan met zo`n kaart bezig bent ga je daar toch wel even aan terug denken, althans, ikke wel. Ik hoop dat het voor de ontvangers van deze kaart ook zo`n prachtige dag mag zijn. En zeg nou zelf, zou je niet in zo`n gouden koets rond gereden wllen worden? Over een paar weken zullen ze hem hier in Nederland ook wel weer van stal halen voor onze koning en koningin.

Vandaag wil ik jullie graag een trouwkaart laten zien en dan in de vorm van een easelkaart. Begin met het snijden van de basis. Ik wil jullie nog even uitleggen hoe je de basis maakt.

Snijd de basis uit kaartenkarton. Dit doe je door het patroon - de card Art - op je kaartenkarton te leggen. Daarna teken je er met een potlood omheen en knip je hem uit. Omdat dit een easelkaart is leg je de mal ook nog een keer op een dubbel stuk kaartenkarton. Nu leg je de mal iets over de rand van het karton en teken hem weer uit. Als je het nu uitgeknipt hebt zit deze nog aan 1 kant vast. Nu vouw je de bovenste van de dubbele kaart nog een keer dubbel zodat je de losse kaart er tegenaan kan plakken. Zo kan je de kaart laten staan. Zorg wel dat je op de onderste kaart een verhoging maakt waar hij tegen aan kan leunen. 


Op het staande gedeelte van de kaart heb ik ook nog een strook horizontaal geplakt waar ik de stans van de koets heb geplakt. Deze heb ik uit goud karton gestanst. Aan de zijnkanten van deze strook heb ik nog twee boogjes geplakt die als extra bij de blauwe bloemenmal zitten. Bovenlangs heeft ze nog de harten rand, ook uit goudkarton, geplakt. Deze zit aan de achterkant van de basiskaart.


Op de onderkant van de kaart zit ook deze gouden harten rand stans. Een stukje kant en een tekst labeltje zorgen ervoor dat de kaart blijft staan. Verder natuurlijk weer diverse bloemen en blaadjes zoals we gewend zijn van mij. Dit is de zijkant van de kaart. 


Hier is ook te zien hoe het bruidspaar blijft staan. Ik heb deze tegen een strookje cardstock gezet. Deze heb ik alleen aan de onderkant vastgeplakt zodat de kaart ook dicht gevouwen kan worden om hem te versturen. Dit is het bruidspaar dat tegen het cardstock blokje is gezet.


En zo kan dus alles dubbel gevouwen zodat het in een envelop past. Zo is dus de Noor! Design Little Princess collectie prima te gebruiken voor trouwkaarten. Geweldig om zo te maken en versturen !


De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:4 opmerkingen:

 1. Hele mooie kaart met goede uitleg! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Trouwen in een gouden koets... tja, dat zal voor de meesten wel een fantasie blijven haha.
  Maar het is een prachtige kaart geworden.

  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige kaart, het koppeltje zal heel erg blij zijn met zo'n mooie kaart.
  BTW ook ik en mijn hubby waren afgelopen juni 20 jaar getrouwd, wat gaat de tijd snel hé.
  Hartelijke groetjes van Veerle x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kaart. Heel mooi gemaakt.

  Groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen