zaterdag 21 februari 2015

Little Present

Hallo allemaal,

Allereerst voor alle zieken beterschap, jeetje volgens mij krijgt iedereen wel iets van een griepje mee. Ook ik ben er lichtelijk mee aangestoken en ben nagenoeg mijn stem kwijt. Lekker rustig dus thuis. En gelukkig kunnen we de blogberichten typen. Want ja, het maken van creaties gaat gewoon door hoor .

Ik heb voor jullie dit keer een doosje uitgetekend. Dit met een mooi omhulsel en je hebt weer een leuk klein kadootje.


De inhoud is een doosje tic-tac. ( grootste maat ) De foto hierboven is de voor en zijkant van het mapje. Hier tussen zit dus het doosje. Ik heb gebruik gemaakt van het prachtige nieuwe "spring" paperbloc. Oooh, ik ben er helemaal aan verslingerd.


De hele creatie heeft dus papier van dat bloc. En alle randjes ervan heb ik voorzien van crackle paint. Op de voorkant heb ik de blauwe vierkante mal verwerkt en de blauwe randstans. Samen met een magnolia afbeelding, een kleine postzegel stempel, doobadoo card board  en wat bloemen vond ik de voorkant vol genoeg.


Dit is de zijkant van het mapje. Zoals je ziet heb ik als sluiting een grote tule strik gebruikt. Deze heb ik tussen de basis en het design papier geplakt.


En dit is de binnenkant. Links de sierlijke rechthoek mal met een tweetal bingo clearstamps en rechts het tic-tac doosje. Onder het doosje heb ik nog twee delen van een andere blauwe stansmal verwerkt.


Aan de voorkant heb ik een klein hartje gestanst zodat je kan zien wat er in zit. In de rug van het mapje nog wat parels en op het doosje van letters en een kleine paper Art vlinder van doobadoo. Vind je dit nu ook een leuk aardigheidje om iemand te geven. Dan heb ik hier nog de tekening en een werkbeschrijving voor je.

Snijd een strook Kraft of Cardstock van 15 x 17 cm. Ril dit op 2 - 11 - 13.5 cm en op 2.5 - 8 - 10.5 en 16 cm. Stans er een leuke opening uit. Ik heb voor een hartje gekozen. Knip nu de delen weg zodat je het krijgt zoals op het patroon hierboven. Vouw nu alle rillijnen en plak het doosje in elkaar. Laat de bovenkant open zodat je er iets in kan stoppen. Snijd nu een Kraft of Cardstock van  13 x 21 cm Ril dit op 9.1 en 11.9 Vouw dit om en hier kan dan het doosje tussen geplakt.


Ik hoop dat het duidelijk is, zo niet dan mag je me altijd mailen.
hobbyjanet@hotmail.comDe gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:


7 opmerkingen:

 1. Geweldig wat ziet het er weer fantastisch uit en wat een leuk idee met die tic tac erin. Zou zeggen beterschap en rustig aan .

  Groetjes van Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk gemaakt en bedankt voor de beschrijving.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, om morgen eens te maken voor de zondagmiddag. Beterschap. X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk doosje, ik heb de uitleg opgeslagen en ik verwacht dat hij binnenkort wel gemaakt gaat worden.

  Marie-Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw super mooi, ik heb er ook eentje gemaakt..
  bedankt voor de uitleg

  BeantwoordenVerwijderen