maandag 14 juli 2014

a little bird told me

Janet heeft een heel klein vogelkooitje gemaakt van de Vintage flourishes 6003/0034. Deze heeft ze vier keer uit gestanst. Daarna heeft ze twee vierkantjes gesneden 2,8 bij 2,8 cm. Deze heeft ze met dubbelzijdig foamtape op elkaar geplakt. Dit is de bodem. Hier heeft ze de vier losse kooitjes tegenaan geplakt. De vogeltjes die bij het kooitje gestanst word heeft ze op elkaar geplakt zodat hij wat dikker word en deze heeft ze op de bodem geplakt.


Nu heeft ze de bovenkant d.m.v. draad bijna aan elkaar gemaakt...maar nog zover open gelaten dat je een mooie ronding overhoud. Bovenop heeft ze de bloem en de bladeren geplakt zodat dat mooi is weggewerkt. Rondom het kooitje heeft ze nog een parellint geplakt.


Ja, en wat kun je dan met zo`n klein vogelkooitje doen. Janet heeft het verwerkt op het schilderspalet. Deze heeft ze eerst met gesso te geverft en daarna met pasta en een mask van honingraad voorzien. Na het drogen heeft ze er met een gekleurde spray de blauwe en roze tinten aan gegeven. Om het vogelkooitje te laten hangen heeft ze een klein gaatje in het palet gemaakt waar een stevig stuk draad door kon. Hier heeft ze een krul in gemaakt waar het kooitje mooi aan kan hangen. Het ijzerdraad heeft ze voorzien van een zilverkleurige parelketting.


Dit is de bovenkant van het vogelkooitje dat voorzien is van een roos en de doobadoo bladeren waar tussen nog wat takjes van de vintage flourishes 6003/0032 zitten.


Hier kun je zien dat het kooitje echt los hangt van het palet. Ook heeft ze over de hele palet diverse slierten gemaakt met plakpareltjes. En een paar duifjes van papier klei mogen ook niet ontbreken.


Op het palet heeft ze met de stansletters de tekst "a little bird told me" gemaakt. Deze letters komen van de stansjes: 6002/0141.


Verder heeft ze op het palet nog het sierlijke hekje 6002/0372 geplakt waar ze nog een hele bloementuin voor heeft gemaakt. Want zoals we wel weten is Janet dol op het gebruik van diverse bloemen.

Cutting mal - Vintage Flourishes - Vogelkooitje + vogeltje

Zie je hoe leuk dat Janet dat heeft gedaan met dat kleine vogelhuisje. Wat leuk zeg en dan op het palet verwerkt, super leuk !
  Cutting mal - Vintage Flourishes - Bloem/bladeren 4  Cutting mal Alphabet & Numbers - Alphabet 3 Cutting stencil - Garden - Hekje

5 opmerkingen:

 1. What a wonderful idea.
  Maybe you can give us the measurements, so we can imagine the idea better.
  Thanks.
  greetings Nora

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk idee zeg..

  BeantwoordenVerwijderen