vrijdag 23 augustus 2019

Vakantie

Hallo bloglezers.

Op het moment dat jullie dit bericht lezen is vermoed ik voor de meesten van jullie de vakantie al weer voorbij. Een vakantie waarin je lekker je gang hebt kunnen gaan,weinig verplichtingen, absoluut geen regelmaat, genieten in een andere omgeving. En zo kan ik nog wel even doorgaan waarom ik zo van vakanties houd.


Ondanks dat er allerlei firma's zijn waar je de mooiste digitale vakantiealbums kunt maken, vind ik het nog steeds het leukst om de foto's af te drukken en zelf mijn eigen albums te maken. Zo worden de vakantiefoto's van dit jaar verwerkt in een album waarvan de grootte van de pagina's niet allemaal gelijk is. Ook het papier waarop ik de pagina's ga maken varieert. Craft papier, design papier en Claire Fontaine aquarelpapier waarop ik zelf een patroon gemaakt heb. Dit patroon heb ik gemaakt met een mask van Dutch Doobadoo. Hierbij ik distress inkt en oxide inkt gebruikt. Eerst heb ik op mijn papier de vlekken gemaakt. Hiervoor heb ik op een plastic zakje wat inkt gestempeld, hier wat  ater bij gesprayed en er vervolgens een afdruk mee gemaakt op het papier. Daarna heb ik de rest van de pagina gemaakt. De driehoekjes zijn ontstaan door de mask te gebruiken. Deze pagina's komen op meerdere plaatsen in mijn album terug. Dit moet voor een beetje een eenheid gaan zorgen in het album Zo is de pagina geworden:


Van die gave vlek zie je dus vrijwel niets meer.  Voor deze pagina heb ik het mooie zomerse papier Summer Vibes van Noor gebruikt. (Artikelnummer 6011/0612). In dit pakket zitten 8 vellen dubbelzijdig bedrukt papier, 30,5 x 30,5 cm. Hiervan is een aantal pagina's bedrukt met project Life kaartjes. Ideaal om te gebruiken bij het scrappen van zomerse foto's.


De tekst 'HELLO SUMMER'die je op mijn pagina ziet staan, heb ik gesneden uit zo'n Project Life kaartje.


Ook heb ik op deze pagina nog een aantal stansen van Noor gebruikt De filmstrip (6002/1232)


De auto (6003/0074)

Het fijne van een stans met pijlen is dat je voorraad pijlen nooit op zal raken en je kunt zelf bepalen in welke leur je de pijlen stansen wilt. En dan vermoed ik dat er vragen zullen komen over de stempel van de caravan die ik op deze pagina gebruikt heb. De pijlen komen uit de stans kit Beautiful (6002/0914).


Dit is een stempel uit mijn eigen collectie. ik heb geen idee welk merk dit is Al jarenlang verzamel ik stempels van caravans. En de combinatie met de foto's van de heenreis en de stans van de auto, vind ik perfect.


Mijn album is nog lang niet af. Ik ga weer lekker verder met de rest van de foto's scrappen.

Fijne dag verder, 

groeten Hanny

2 opmerkingen: