maandag 5 november 2012

De mal als masker

Jullie kennen vast allemaal wel de groene Achtergrond Embossing malletjes van Joy!Crafts. Maar deze malletjes hebben nog veel meer leuke toepassingen en daarvan laat Design Team Member Corina er weer ééntje zien.


Ze heeft gewerkt met de modelliercrème van Viva. Maar je kunt deze malletjes natuurlijk ook prima gebruiken in combinatie met PanPastels, Distress Inkt, Glimmer Mist, Gesso, acrylverf enz..... Leg de mal op de ondergrond en zet hem vast met verwijderbare tape. Breng met een spatel de modeleercrème aan, een dun laagje is genoeg.


Trek je mal voorzichtig van je papier af en maak hem meteen schoon met warm water. En dan zie je hierboven het resultaat! Je kunt een heattool gebruiken om het drogen te versnellen.


De modeleercrème wordt hard en ligt als een mooi reliëf op je ondergrond. Corina heeft er vervolgens bijgaande scraplayout mee gemaakt.


En zoals je op bijgaande detailfoto's kunt zien heeft ze ook nog fraaie cirkels gborduurd op de ondergronden die ze gemaakt heeft met modeleercrème.


En dit is het malletje wat Corina gebruikt heeft. Het formaat is A6 en het artikelnummer is 6002/0615. Klik op onderstaande afbeelding als je de mal direkt wilt bestellen.


Hebben jullie ook nog andere toepassingen met deze mallen? Mail ze gerust naar info@noortje-design.nl en we plaatsen ze op ons blog of op Facebook. Of misschien gaan we ze wel showen op ons nieuwe speeltje Instagram.

In feite is Instagram een mobiele app om foto's te delen, maar het is tegelijkertijd een sociaal netwerk. Het werkt net als Twitter met volgers, maar in plaats van tekstupdates ontvang je fotoupdates. De app maakt het mogelijk om foto's een ander uiterlijk te geven door het plaatsen van extra fotolagen die bijvoorbeeld een low-end jaren '80 camera kunnen imiteren. Dus kijk voor leuke plaatjes ook op dit medium en vind ons onder gebruikersnaam: noortjedesign.

10 opmerkingen:

  1. bedankt voor de inspiratie op deze maandag morgen Jolanda! wordt tijd dat ik die pasta nog eens uit de kast haal...;0) gave Lo Corina!
    grtz Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is nog eens een gezellig begin van je nieuwe week of niet? Pastaatjes kun je zulke leuke dingen mee doen in combinatie met onze mallen!

      Verwijderen
  2. gaaf gedaan, prachtige layout.

    groetjes karin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat schitterend!! Super mooi LO!!

    Groetjes, Nellie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super gaaf is dit geworden, ik heb de mal ook en van alle mallen die ik heb gebruik ik deze het meest! Een must have in je collectie vind ik zelf. Ook erg leuk in combinatie met distress ink...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een leuk idee, mooie scrap LO is dit geworden.

    Lieve groetjesss van Erica ☼

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bedankt voor de goede tip.zal het eens gaan proberen.groetjes Margo.

    BeantwoordenVerwijderen