vrijdag 6 december 2019

Noor ATC swap - Oudjaar

Hallo allemaal.

Iedere maand wordt er op de facebookpagina van Noor! Design Artist Trading Cards een swap georganiseerd. Het thema van deze maand is Oudjaar.

Om mensen te inspireren worden er door de Noor designteamleden altijd een aantal voorbeeldkaartjes gemaakt. Ook ik heb weer een aantal voorbeelden gemaakt:


De combinatie oranje, grijs, goud en zwart vind ik een geweldige combinatie om iets te maken met het thema "oudjaar". Basis voor deze ATC's is zwart cardstock.


Met grijze oxide inkt heb ik een afdruk gemaakt op een craftsheet. Hier heb ik wat water bij gedaan en mijn zwarte cardstock in afgedrukt.


Dit heb ik herhaald met de rusty hinges oxide inkt. In de nog natte inkt heb ik distress embossing poeder gestrooid. Distress embossingpoeder geeft een wat korrelig, ruw effect. Met een heattool heb ik de inkt en embossingpoeder droog geblazen. Hierna heb ik korreltjes Frantage op het papier gestrooid en dit vanaf de onderkant van het blad verhit. Zo blaas je de korrels niet weg en smelten ze op het papier.


Met lijm heb ik wat gold flakes (dunne blaadjes goud) op het papier geplakt. 


Vervolgens heb ik goudverf gebruikt om mee te spatten. De achtergrond van de ATC'kaartjes is zo ontstaan.


Met de script stempel en gouden glitter embossingpoeder heb ik nog een accent op de kaartjes aangebracht.


Met diverse stansen heb ik de kaartjes verder afgemaakt.


Zelf ga ik deze ATC kaartjes nog verwerken op een aantal kerstkaarten die ik nog wil maken om te versturen.


Altijd gemakkelijk als de basis hiervoor al weer klaar ligt.


De laatste maand van 2019 is weer aangebroken. Ik wens iedereen een maand toe waarbij je kan genieten van de feestelijke gebeurtenissen die bij deze maand horen.

 

En misschien heb je deze maand ook wel wat meer tijd om creatief aan de gang te gaan.


Groeten Hanny.

1 opmerking: