vrijdag 17 mei 2013

Bloglovin

Diehard blogliefhebbers, waaronder blogbezoekers en blogeigenaren kennen Bloglovin’ vast wel. Echter zijn er ook een aantal bezoekers die op een blog komen, het woordje ‘Bloglovin’ zien staan en denken “huh?”. Voor die mensen schrijf ik dit artikeltje, om uit te leggen wat Bloglovin’ is, en waarom jij het, als blogliefhebber, moet gaan gebruiken!



Als je een account hebt bij Bloglovin’ kun je jouw favoriete blogs aan je account toevoegen. Oftewel: volgen. Zodra jouw favoriete blogs dan een nieuwe blogpost online zetten, komt dit tevoorschijn in de Bloglovin’ feed. Dit is een pagina waarop je alle nieuwe blogposts van je favoriete blogs kunt zien. Je ziet per blogpost de titel, de eerste paar zinnen van het artikel en eventueel een afbeelding. Zodra je op de titel van de blogpost klikt, word je doorverwezen naar de website van de blog. Vervolgens markeert bloglovin het bericht als gelezen. Heel handig dus.

Zo kun je dus je favoriete blogs volgen, zonder dat je steeds de url van de desbetreffende blog hoeft in te typen. Oja, heel belangrijk: Je kunt zelf instellen of je mailtjes wilt ontvangen van Bloglovin! Stel je in dat je niets wilt ontvangen, zul je geen vervelende mailtjes binnenkrijgen.

Hier in de rechter sidebar zie je hoe je Noor! Design kunt volgen via Bloglovin.

15 opmerkingen:

  1. Ik snap de toegevoegde waarde hiervan niet, hoef geen url,s in te typen, zie alles wat geplaatst wordt in mijn lijst en bekijk en reageer waar ik wil, weet altijd precies welke ik het laatst heb gezien..bevalt me goed zo!

    Gr, Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt Wietske, maar dat is Google Friend Connect en dat gaat binnenkort vervallen

      Verwijderen
    2. Google stopt met zeven producten omdat deze niet het beoogde resultaat hebben gehaald waarop het internetbedrijf had gehoopt. Zo wordt er afscheid genomen van Wave, Bookmark Lists, Friend Connect, Gears, Timeline, Knol en het ‘Renewable Energy Cheaper than Coal project’, een programma te bevordering van het gebruik van duurzame energie.

      Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/cloud_computing/4287043/2333364/google-stopt-met-zeven-producten.html#ixzz2TZvCmsI8

      Verwijderen
  2. Mij ook, zie hier zeker het nut niet van in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Google stopt met zeven producten omdat deze niet het beoogde resultaat hebben gehaald waarop het internetbedrijf had gehoopt. Zo wordt er afscheid genomen van Wave, Bookmark Lists, Friend Connect, Gears, Timeline, Knol en het ‘Renewable Energy Cheaper than Coal project’, een programma te bevordering van het gebruik van duurzame energie.

      Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/cloud_computing/4287043/2333364/google-stopt-met-zeven-producten.html#ixzz2TZvCmsI8

      Verwijderen
  3. jolanda
    ja het is mij gelukt en aangemeld
    nogeen prettige weekend
    veel liefs van marcelline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat het heel erg handig is voor mensen die niet zelf een blog hebben, maar wel blogs van anderen willen volgen.
    Groetjes Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Jolanda,
    maar wat is dan het verschil met de kaartjes in de zijbalk? Net als Wietske hoe ik ook niets in de typen: 1 klik op het afbeeldinkje en hij opent in een nieuw venster...Ik zie per minuut de nieuwe berichtjes met een fotootje en de titel. Dit kan ik ook aanpassen. ZO te lezen is het enige verschil dat ik niet kan zien dat ik al gekeken heb, maar mijn geheugen is nog best goed dus dat lost zich ook wel op. Ik zal mijn dochter anders eens vragen, maar die heeft geen blog via Blogger dus of zij het verschil kent??
    Groetjes, GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is gewoon een lijst met favoriete links Ger Janne, dan ben je nog geen officieel volger van een blog. Het andere grote voordeel van Blog Lovin is dat je dus in 1 oogopslag door alle kaartjes kunt scrollen van de blogs die je volgt. Dan hoef je dus niet al die blogs apart aan te klikken.

      Verwijderen
  6. Als ik je via dashbord volg, krijg ik dan ook problemen?
    Bedankt voor je antwoord, groetjes, Thea.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb zelf een blog en volg mijn favoriete blogs via bloglovin, ik vind het ideaal. Ik heb de bloglovin app Op mijn gsm en kan zo als ik ff tijd heb wat blogs lezen en bekijken zonder dat ik mijn laptop steeds aan moet zetten of aan moet laten staan. Wil ik een blog nog eens bekijken dan like ik hem en kan hem zo snel weer terug vinden.

    Grts Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja fijn he Bloglovin'! Vind het een super site en ze hebben ook nog eens een handige app voor op de iphone, zodat ik onderweg ook op de hoogte kan blijven :). Handig voor in de tram op weg naar werk hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik snap er ook nog niet zoveel van hoor Jolanda. Maar ik ben volger geworden via Bloglovin en heb op mijn eigen blog ook een gadget gezet om mij te kunnen volgen met Bloglovin.
    Ik ben echt 'dom' op dit gebied. Want ik heb zoiets van 'ik kan het nu allemaal lezen in mijn leestlijst bij mijn profiel'. Nu ben ik volger geworden van jouw blog via bloglovin maar daar heb ik nu op mijn computer een bladwijzer voor gemaakt omdat ik niet weet hoe ik anders kan zien wat er nieuw is (in ieder geval niet via Bloglovin, wel bij mijn blog in profiel/leeslijst) kan je het nog een beetje volgen.............ik niet meer....hihi ;-)
    Kan jij mij wijzer maken?????
    Liefs, Frouwkje

    BeantwoordenVerwijderen