maandag 1 april 2019

Noor! Design Challenge #33

Hallo Allemaal,

Vandaag starten we met de nieuwe Challenge voor de maand april. Aan het eind van de maand wordt er random een winnaar gekozen. Random, zodat iedereen evenveel kans maakt op de leuke prijs die er te winnen valt!

In dit blogbericht laat Hanny jullie zien hoe de challenge kaart voor deze maand gemaakt is. Met deze uitgebreide beschrijving kunnen jullie daarna ook zelf aan het knutselen gaan.



De buitenkant van de kaart.


De binnenkant van de kaart.


Hier de beschrijving voor deze kaart:


De basis voor deze kaart is een stuk wit cardstock van 20 x 14,3 cm. Dit cardstock wordt bij 4 en 14 cm. gerild. Zo ontstaan de 2 flapjes van deze kaart.


Het frame dat je bij deze kaart nodig hebt is gemaakt van een stukje cardstock van 8 x 10,5 cm. De rand van het kader is 1 cm breed. Maak een afdruk met het distress stempelkussen op een craftsheet. Voeg hier wat druppels water aan toe en dep het frame hierin. Zo kleur je het frame. Je kunt natuurlijk in plaats van zelf je papier te kleuren, ook design papier hiervoor gebruiken. Met distress inkt maak je aan de buitenkant van de kaart spatten.


Neem drie stukjes wit cardstock van 7 x 9,5 cm. Kleur 1 stukje cardstock door met groene inkt op je craftsheet te deppen, hier water aan toe te voegen en het cardstock hierin te deppen. 


Dit stukje cardstock wordt aan de voorkant van de kaart gebruikt. Kleur de andere 2 stukjes cardstock op dezelfde manier met gele en groene inkt. Deze 2 stukjes worden gebruikt om uit te stansen.


Neem een mask, blending tool en distress inkt om op beide flapjes een patroon te maken. Snijd het groen gekleurde stukje cardstock van 7 x 9,5 cm aan de smalle kant door op 2,5 cm Het stukje met de breedte van 2,5 cm (en 9,5 cm hoog) plak je tegen de rand aan op het smalste flapje.

Snijd een stukje wit cardstock van 5,5 x 8 cm. Ik heb dit cardstock net iets kleiner gemaakt dan de binnenkant van het kader zodat het bij het sluiten van de kaart gemakkelijk in elkaar kan schuiven. Je kunt natuurlijk ook de binnenmaat van het kader aanhouden.  Dan past het exact. Maak hierop met zwarte inkt spatten. Plak dit witte cardstock op het groen gekleurde stukje cardstock zoals je op de foto ziet.


Versier dit stukje cardstock verder. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van de honeycomb stans, een stans van takjes en een labeltje erbij gebruikt.

  


Op het andere flapje plak je het restant van het groen gekleurde stukje cardstock. Let hierbij op dat het op dezelfde hoogte geplakt wordt als het groen geverfde cardstock op de andere flap. Plak hier het gele frame overheen.


Als je het gele frame opplakt let er dan op dat dit over het stukje witte cardstock kan schuiven!



De buitenkant van je kaart is nu af.

De binnenkant van de kaart maak je zo:

Plak aan de binnenkant van de flapjes design papier. Hiervoor is het gestipte papier genomen. Omdat de kleur van dit papier iets te fel was is het papier geschuurd. Hierna is er met zwarte inkt op gespat.


Voor het middenstuk gebruik je een stuk geel cardstock van 9,5 x 14 cm. Maak ook op dit stuk papier met distress inkt, een blending tool en mask een patroon. Maak ook op dit papier met zwarte inkt spetters. Plak deze stukjes papier op de binnenkant van de kaart. Zorg er voor dat je de vouw hierbij vrij houdt. Kleur met distress inkt de achterkant van het frame dat nu zichtbaar is en de achterkant van het kaartje links. Met stansjes, stempels en restjes papier maak je het kaartje af. 

 We zijn erg benieuwd wat jullie ervan zullen maken! Je kan de kaart net zoals Hanny met inkten maken maar je kan het model ook als Scrap kaart maken natuurlijk. Ook heeft het Noor! team voorbeelden voor jullie gemaakt. Misschien brengt het inspiratie.

corry

Annette

Monique

Je kunt meedoen met onze challenge tot eind april door een foto van je creatie te plaatsen in onze Noor! Design Challenge groep op Facebook. 

10

Heb je geen Facebook dan kun je een foto van je creatie inclusief je naam te mailen naar: 


En natuurlijk hebben we aan deze challenge ook weer een leuke prijs verbonden. We kiezen na eind april met random de winnaar (wel zo eerlijk, dan maakt iedereen evenveel kans) en de winnaar krijgt van ons een leuke prijs van Noor! Design. 

Veel plezier en we zien graag al jullie creaties tegemoet!

4 opmerkingen:

  1. Leuke challenge en prachtige voorbeelden! Groetjes Betha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is het weer een leuke challenge allemaal veel succes en plezier ermee.Hanny dank je wel voor het gave voorbeeld

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een héle leuke challenge en perfect beschreven!!!
    Groetjes van Afke

    BeantwoordenVerwijderen