zaterdag 23 maart 2019

Atc Swap - Bloemen

Hallo allemaal.
Iedere maand organiseert Noor! design een ATC Swap. Op het blog van Noor! Design wordt dan bekend gemaakt wat het onderwerp voor de maand is. Wie mee wil doen kan dan met dit thema ATC kaartjes maken, deze naar de winkel sturen en van andere mensen ontvang je dan weer ATC kaartjes terug.

Het thema van de SWAP voor de maand maart is bloemen. Ter inspiratie heb ik een aantal kaartjes gemaakt. In dit blogbericht wil ik jullie laten zien hoe ik deze kaartjes gemaakt heb.

Uitgangspunt voor mijn ATC kaartjes waren 2 foto's. Foto's die ik al af heb laten drukken op 12 februari 2006. Maar ja wie wat bewaart. Deze foto's heb ik versneden tot ATC formaat.

  
Met een mask en gesso heb ik structuur op deze foto aangebracht. Ook heb ik met de gesso spetters op de foto's gemaakt. Dit gaat prima door de gesso iets met water te verdunnen.


Als ik spat, leg ik het papier (in dit geval de foto's) altijd even in een doos waarvan de voorkant en bovenkant open zijn. Zo voorkom ik dat de spetters alle kanten opvliegen. Het duurde best even voordat de gesso op de foto droog was. Ik durfde er niet de heattool op te zetten om de gesso sneller te drogen. De mask die ik gebruikt heb is het visnet (6002/0848) van Noor! Design.


Hierna heb ik de takjes en bloemetjes gestanst. De takjes heb ik met een blending tool en distress inkt gekleurd. 

   

De inkt die hierna op mijn craftsheet achterbleef heb ik iets nat gemaakt en hier heb ik de bloemetjes doorheen gehaald.


Met deze stansjes als basis ben ik de ATC kaartjes af gaan maken. Op dit kaartje is te zien dat ik ook nog de stans van het klimoptakje gebruikt heb.



Dat gaas wat je hier ziet is verbandgaas. Het witte draad op dit kaartje is naaigaren.
Het groene "draad" is Sisal.
    

Op dit kaartje heb ik het sterretje uit de label set Little Happiness gebruikt.

    

Hier zie je het labeltje van de This is kit.
   
  
En op het laatste kaartje heb ik de takjes met de besjes, het klimoptakje en de bloemetjes gebruikt. De kleuren van de ATC' kaartjes heb ik in de kleuren van de foto's gehouden. Het effect van een foto als ondergrond vind ik leuk. Dat ga ik vaker doen.


Deze ATC kaartjes heb ik gemaakt ter inspiratie bij het blogbericht over de ATC Swap. Zelf spaar ik geen ATC kaartjes. Daarom heb ik 2 kaartjes gebruikt in mijn Art Journal. De andere 2 ATC kaartjes wil ik op gewone kaarten gaan verwerken.


Mocht je ook mee willen doen met de Swap die Noor! Design organiseert, op het blog van Noor! Design kun je meer informatie hierover vinden.

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren.

Tot een volgende keer.
Groeten Hanny

0 reacties:

Een reactie posten