dinsdag 23 december 2014

Love & Joy

Hallo bloggers,

Vandaag laat ik jullie een hele lange post zien waar ik een soort van vouwkaart met een "hangende" ster ga uitleggen.


Ik ben begonnen met een strook kaartenkarton van 15 cm hoog en 28 cm breed. Dit heb ik gerild op 7 - 14 en 21 cm. Dit heb ik om en om gevouwen zodat het er zo uitziet als op de foto hierboven.


Nu heb ik een cirkel uit het midden gedeelte gestanst. Dit heb ik gedaan door de kaart dubbel te vouwen en de cirkelstans op de vouwkant te leggen.  


Na het stansen heb je dus in het midden een gat. Zoals op de foto hierboven.


Vervolgens heb ik twee x de ster gestanst. Nu heb ik een visserdraadje op mijn snijmat geplakt met een plakbandje en over het midden van de ster gelegd en aan de  andere kant ook weer op mijn snijmat vastgeplakt met een plakbandje.

Cutting & Embossing stencil - Blauwe mal - 8punt stencil

Dit draadje heb ik ook even in het midden vastgeplakt omdat het dan mooi strak gelijmd kan worden. Op de andere ster heb ik lijm gedaan en deze heb ik op de stans geplakt die op de snijmat vast zit. Let er goed op dat het vissersdraadje mooi in het midden komt.


Nu heb ik de ster vast gemaakt in de cirkel. Ik heb de vissersdraadjes om de kaart gewikkeld en vastgeplakt met een plakbandje. Zowel de boven als onderkant. Nu kan de ster dus zweven in de cirkel. Neem nu een strook van 15 x 30 cm. ouw deze dubbel en beplakt alles met design papier.


Nu heb ik de gevouwen kaart met de ster in de grote kaart geplakt. Dit heb ik zo gedaan dat de ster binnen de kaart blijft. Plak eerst 1 kant vast. Nu heb ik ook lijm op het over gebleven deel gesmeerd en toen heb ik de kaart dicht gevouwen. Zo zit de vouwkaart met ster mooi in de grote kaart.


Daarna heb ik de voorkant nog beplakt met design papier, tekststansjes, een engeltje en een strik met de dennenappeltjes van de Roll Up Roses.


En ook de binnenkant van de kaart heb ik versierd, Links de rand stans met een kerst tekst en de kadootjes rand en rechts de blauwe rechthoek met een kerst plaatje.


Op de ster heb ik nog wat ijskristallen geplakt.


En hier heb ik even een bovenaanzicht.

Cutting mal - Vintage Flourishes - Engel met harp  Cutting mal - Vintage Flourishes - Engel met trompet

Het lijkt een heel karwei maar het valt reuze mee. Ik vond het in elk geval erg leuk om te maken en ik weet zeker dat er nog meer zullen komen. En niet alleen voor de kerst.De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! Design webshop:


5 opmerkingen:

 1. Heel leuk idee!
  Bedankt!

  Groetjes

  Rimmie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dank je wel voor de uitleg,erg leuk
  gr Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig patroon. Bedankt voor de goede uitleg en de foto's. Deze ga ik zeker maken. Prettige kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2015. Groetjes Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. What a fabulous card! Thanks so much for the tutorial!

  BeantwoordenVerwijderen